Friday, September 29, 2017

"ما کیانیم؟" "گفتگویی با علی دروازه غاری «فعال سیاسی، زندانی سیاسی سابق و استاد دانشگاه در آمریکا"

گفتمان سیاسی اجتماعی

*****
*****
Paltalk à View all  à All Languagesà Iran
Iran Goftemaan Siasi Ejtemaaee
******************

***********
*****
شنبه 8 مهرماه  1396 : 30 سپتامبر 2017

"ما کیانیم؟"

"گفتگویی با علی دروازه غاری  «فعال سیاسی، زندانی 
سیاسی سابق و استاد دانشگاه در آمریکا"




فایل های یوتیوب/صوتی

نوشته ای از علی دروازه غاری

در کودکی فقرعامیانه بود

در کودکی فقرعامیانه بود. به هر آنجا که مینگریستم همه مانند خودمان بودند. مادر لباسهای بچه های بزرگتر را وصله کرده، تن کوچک ترها میکرد.کفشهای دو شماره بزرگتر از پایمان عادی بودند، چرا که عمرشان (با اتکا به وصله کردنشان) عمر لباسهایمان را نمیکرد.
 دوره دبستان را در دبستان "یتیمان جعفری" در کوچه باغ انگوری میدان اعدام تهران را تمام کرده و دوره متوسطه دبیرستان را در دبیرستان شهر ری قبول شده به رشته ریاضی وارد شدم. در دوران متوسطه با کتابهای "صمدبهرنگی" ،بهروز دهقانی" و "حمید مومنی" آشنا شدم. با فرهیخته ی بزرگی بنام "دکتر نورالدین فرهیخته" آشنا شدم که ذهن خرافات مذهبی مرا پاک کرد. در همین دوران با فعالین سیاسی و نویسندگانی چون "علی اشرف درویشیان" و "منصوریاقوتی" و دیگرانی آشنا شدم. کلاس دهم دبیرستان را ول کرده وارد کار شدم ولی توسط همان سیاسیون شبانه به درس خواندن مشغول شدم. کتاب های ممنوعه خواندن، کارهای هنری و حواشی با سیاسیون، همراه کار برای در آمد معاش زندگی دوران بلوغ و جوانی را به خود مشغول کرد.
درهمان سالها برنده اول فیلم فستیوال جوانان مراکز رفاه خانواده تهران شدم. جایزه ای با شمایل کاغذ تزیین شده ای بر دیوار مرکز رفاه حانواده محل بدلیل تهیه کننده نصب شد.من اما چیزی عایدم نشد. همان سال نوشته ای درباره هنر متاثر از خسرو گلسرخی برای چاپ به کانون پرورش فکری کودکان بردم. به جای محمد قاضی، سیروس طاهباز آنرا خواند و همانجا از من خواست که از شرش راحت شوم، چرا که آن نوشته سرم را به بار خواهد داد. محترمانه از من هم خواست که جمله "نیما یوشیج" را که از گزمه ها و تیغ برششان سخن گفته بود را حذف کنم.
دانشگاه رفتنم  را دیری نپایید. "عبدالکریم سروش" و"ستاد انقلاب فرهنگ  اسلامی" مرا همچون دیگران با اردنگی و بدون دلیل اخراج کردند. دیری نپایید که من هم همراه هزاران جوان دیگر رهسپار "اوین" شدم ولی با ذکاوت عزیزی (که خود بعد ها اعدام شد) شش ماه بیشتر زندان نماندم. بار دوم که به سراغم آمدند میدانستم که باید به بیرون بخزم. این نیز خود داستان دیگریست.
زندان،شکنجه و آزار انسانها را از یاد برده بودم تا آنکه خاطره ای در کتابی مرا به خود آورد و از آن زمان به بعد من هیچگاه نمیتوانم گذشته خود را فراموش کنم. بیست و اندیست که در آمریکا زندگی میکنم و در یکی از دانشگاههای آمریکا تدریس میکنم.
زندگی ی گذشته من در من بیدار شده است. مجموعه ای از خاطرات زندان را جمع آوری و آنها را به انگلیسی ترجمه کردم. مقالات و داستانهای کوتاه متعددی نوشته ام. زندگی خودم را صرف نوشتن، کمک کردن به پناهندگان سیاسی و ثبت تاریخ جنایات رژیم اسلامی کرده ام. چند سالی است که سرگرم مصاحبه و تهیه فیلم مستندی با خانواده های زندانیان سیاسی هستم تا شاید با کمک عزیزانی مثل شما بتوانیم تاریخ آنها که با ما زجر کشیدند را به ثبت برسانیم.  

علی دروازه غاری

******
*******

رنگ‌های پاییز


از وقتی خودم را دریافتم و تفاوت لحظه‌ها و زمان را فراگرفتم، فصل‌ها و رنگ‌هایش برایم جالب شد و نمی‌دانم چرا پاییز را بیش از دیگر فصل‌ها دوست می‌داشتم و آنگاه که جسارت سخن گفتن یافتم، از هم نسل‌های خویش می‌پرسیدم کدام فصل را بیشتر دوست می‌دارید؟ مثل یک پژوهش میدانی بود، ولی به یک بازی بیشتر شباهت داشت، شاید از پشت میله‌ها پاییز زیباتر است و ترکیب رنگ‌های پاییزی با زنگ‌های آهن‌های فرسوده‌ی موازی، تضادی زیبا می‌‌آفریند!به هر روی، نتیجه‌ی پژوهش نشان می‌داد که نزدیک به صد در صد، بیان می‌کردند که پاییز بهتر از دیگر فصل‌هاست! من هرگز شگفت‌زده نشدم، فقط برایم جالب‌تر شد و در هزار توی شیارهای مغزم، در پی علت و یا علت‌ها می‌گشتم و در کوچه پس کوچه‌های کودکی، این سوی و آن سو می‌دویدم و در زنگ تفریح مدرسه، دفترهای چهل برگ و شصت برگ را ورق می‌زدم و درمی‌یافتم که مشق و مداد، چه همبستگی‌هایی باهم داشتند و گم شدن مدادتراش و پاک‌کن، مثل معمایی بود که جامعه را آرام آرام می‌شناختم؛ آموزگاران خستگی ناپذیر، نخستین خدایگان بودند که دانش را برایم معنا می‌کردند.جدایی برگ‌ها از خانواده‌ی خویش غم‌انگیز بود! درختان، شاخه خم می‌کردند تا برگ‌ریزان خویش را نظاره‌گر باشند و ناله‌های برگ‌های پاییزی زیر پای رهگذران، ترنمی به فضای مه‌آلود می‌بخشید؛ اما آغاز دوستی‌ها در مدرسه، پیام‌آور خانواده‌ای بزرگ‌تر و هیاهوی حیاط مدرسه، شوق و ذوقی را در اندرونمان بیدار می‌کرد. کشف آلبالوخشک‌ها و گاهی نخودچی کشمش‌هایی که مادرم در کیف مدرسه جاسازی کرده بود، همه‌ی دلخوشی‌ها بود و مزمزه‌ی طولانی هسته‌ی آلبالو، چه نشاط‌آور بود! اما فراگرفتن و گنجایش بی‌دریغ مغز را تجربه‌کردن و به کار بستن واژه‌ها و اعداد در زندگی روزمره، حسی غرورآمیز می‌آفرید؛ رقص برگ‌ها و رنگ‌ها در میان زمین و آسمان، شعرهای کودکانه را در یادها حک می‌کرد، تعریف جیب را در پاییز دریافتم که دست‌ها را از سرما نجات می‌داد، وگرنه پیش از آن، دست‌ها فقط برای بازی و بازیگوشی بود و اینک ابزاری برای یک نیاز، نیازی برای نوشتن!"یادگرفتن"، اما جلوه‌ی دیگری داشت و بی‌آنکه بدانیم وارد زندگی شده بود، هر سال که می‌گذشت، پاییز آغازگر لحظه‌های سراسیمگی و انگیزه بود تا عشق و اندیشه را به چالش بکشیم و وارستگی را در چشم‌اندازی نه چندان دور تصویر کنیم! آنگاه که یارانم را فراخواندند تا در خیال خام خویش، اندیشه‌ی آنان را در گور دست‌جمعی خاک کنند، دلهره‌های آغشته به آزادی را با بغض خویش فروبستم و فرارویاندم! و من در پاییز، آدم بودن خویش را مرور می‌کنم؛ به همین دلیل پاییز را دوست می‌دارم و پلک‌هایم را نه بی‌اختیار، بلکه چون کرکره‌ای اراده‌مند، بالا و پایین می‌کشم تا لحظه‌های پاییز را با همه‌ی وجودم ببلعم! آری، پاییز را به خاطر تنیدگی خاطرات با یارانم دوست می‌دارم، پاییز را به خاطر رنگ‌‌های بی‌همتای زیبا و پریده‌اش دوست می‌دارم، پاییز را به خاطر مدرسه و سرآغاز آموختن دوست می‌دارم، پاییز را به خاطر بارش باران آسمان و اشک‌های زلال بی‌پروای چشم‌ها دوست می‌دارم، پاییز را به دلایل بی‌شماری که قلم در نوشتن آن ناتوان استدوست می‌دارم و پاییز را هنوز دوست می‌دارم

ساسان دانش
1396  چهارم مهرماه
 2017 بیست وششم سپتامبر

******

*********

زندانی

برای دیدن کلیپ یوتیوب اینجا کلیک کنید


  زندانی - کاری از مهدی ایزد یار



 زندانی - کاری تازه از مهدی ایزد یار


طرح، نوشته، سروده و خوانش

 از مهدی ایزد یار ......

 بیست و پنج مارس  2017



تور ها   ساختند و قصه ها پرداختند     زنجیر ها  تافته کردند  و  دیوارها کشیدند     شمشیر ها  گداختند   و به هم پیوند زدند  تا پر قدرت ترین  و زیبا ترین طبیعت  که نشان دوست داشتن  و زندگی است را به حبس بکشند   تا صدای آنهایی را  که با بیانشان می توانند  قدرت تیز جنایت  ظلم و دروغ را ذوب کنند به بند به کشند    آنان  غافل از آنند که زندگی، شور و دوست داشتن را نمی توان به بند کشید  فریاد آزادی خواهی  و آزادی خواهان را  خیال خامی است خاموش کردن ......... تا خورشید نیرو بخش  تا باران  زندگی زا   تا زمین  زاینده    در من و تو  و تو ای آزادی  ظاهرا  به بند کشیده   وجود دارد   می توان ...فریاد زد 

         ... زندانی 


          لبریز از توام

              ای توان پر شور خورشید

          

           از تو می نوشم 

               ای لطافت خوب باران 



           انکارم   نمی توان کرد    
       
مهدی ایزد یار ...... بیست و پنج مارس  2017 



*******


"مرا ببر به خاوران" 


در بزنگاه های پر آشوب تاریخ، علیرغم جنبش های خودجوش مردمی و تلاش های انقلابی، وقایعی ممکن است بوقوع بپیوندد که گهگاه گاه شمار را از کار می اندازد و صحنه هائی را از فجیع ترین جنایات بشری به نمایش می گذارد. در منتهای نکبت و اِدبار، هیولای نازمان خمینی و کشتار های دهه 60 ( سال های 1360 و 1367) در ایران را باید دقیقأ از همین دست به حساب آورد. در چنین عقب گردهای کم شنیده تاریخی، اشباح سرگردان و زخم خورده ی دوران های پیشین موقع را مغتنم شمرده و از کِرم-حُفره های تاریخ به صحنه می آیند و در فرصتی مناسب حال و آینده را به دندان می گیرند و زمان و زمین را فرو می بلعند. درین سیاه بازار و "سیاهچاله" نه نوری است که چشمی به چشم بیفتد، نه نگاهی که با نگاهی تلاقی کند، و نه معیاری مناسب تا بتوان ابعاد این جراحات و جنایات تاریخی را بدرستی گمانه زد. چنین است داستان تلخ عاشقان پاکباز در خاک پشت "خاوران،" و چنین بود ظهور شبحی مضطرب  از شیخ فضل اله (مشروطه ستیز) که ناگهان به هیأت منحوس خمینی در آمد تا کارگزاران ضد انقلاب وی، با چراغ سبز آمریکا، بتوانند صحنه را برای سواری بر موج قیام مردمی 57 آماده کنند. اما سواری بر موجی چنین مردمی کاری آسان نمی نمود. پس بزودی شکنجه آغاز شد و شمشیر های بی غلاف در امتداد شاهرگها قرار گرفت، و از هر سو هزاران هزار جویبار سرخ خون به دریا پیوست. در معیت "امام امّت" و با فتوای این شیخ ماردوش، سربازان گمنام ضد انقلاب به خیابان ها و خانه ها ریختند و به صغیر و کبیر در این سرزمین رنجدیده رحم نکردند. اوباش شبحِ شیخ فضل اله با شقاوتی کم نظیر همه را، از زن و مرد، با این فتوا از دم تیغ گذراندند. سربازان بی همه چیز "امام" با اجرای همین فتوا، طابق النعل بالنعل، از تجاوز و اعدام دخترکان دوازده، سیزده ساله نیز فرو گذار نکردند. سر انجام با فتوای این شیخ ماردوش، این آدمخواران دین مدار، پیکر بی جان این همه عاشق را دور از چشمان مادران، پدران، برادران، خواهران، فرزندان، و دوستان داغدارشان شبانه در گورهای دسته جمعی بی نام و نشان دفن کردند. ای دادِ بی داد!

به قول فردوسی:

"پدر کشتی و تخم کین کاشتی / پدر کشته را کی ُبوَد آشتی."

سیروس بینا 
اوت 2016


***

"ویدیو کلیپ "مرا ببر به خاوران


برای بازدید از ویدیو کلیپ در یوتیوب روی لینک زیر کلیک کنید


******
: برنامه ی  زیر



*****************

شنبه 28 مرداد  1396 : 19 اوت 2017
پخش مستقیم از : دالاس، تگزاس 

"کارل مارکس و جهان سرمایه"
"به مناسبت صد و پنجاهمین سالگشت انتشار جلد نخست "سرمایه


شنبه 28 مرداد  1396 : 19 اوت 2017
پخش مستقیم از : پلینو، تگزاس 

كارل ماركس و جهانِ سرمايه 

 "به مناسبت صد و پنجاهمین سالگشت انتشار جلد نخست "سرمایه


https://youtu.be/FnR2iMf8epU

درس‌- گفتارهای نقد اقتصاد سیاسی

سیروس بینا

سایت پروسه

******

(هفت قسمت)
سایت پروسه
*******
*****
***
**



یاد داشتی از ساسان دانش

درمورد داستان کوتاه "حلزون و ماهیخوار"  ترجمه ی

  احمد شاملو
 



******
 دو کارجدید از عقاب

رود ، سرودی از آلبوم شراره های آفتاب و شعری از سعید سلطان پور و با صدای

 داوود اردلان و موسیقی از مهرداد برآن که اولین پخش آن در آذر ماه سال ۱۳۵۷

 است
*********


آچیل سحر

شعری از کریم مشروطه چی

اجرا یعقوب ظروفچی

آذربایجان فولکلوریک سرودی

تاریخ انتشار دهه ۱۳۵۰


********
*******

شنبه 7 مرداد  1396 : 29 ژوئیه 2017

:جلسات بحث و گفتگو در پلتاک

  نتایج و تاثیر آن  بر ما  و دیگران 

فردا، شنبه 7 مرداد 1396 ، 29 ژوئیه ی 2017 ، جلسه ای در مورد "مباحث در پلتاک، نتایج و تاثیر آن بر ما و دیگران" خواهیم داشت تا به یاری یکدیگر تلاش کنیم پاسخی برای این  پرسش  بیابیم. حضور و شرکت  شما در این جلسه و بحث و
بررسی در مورد بالا، بی شک در هر چه بهتر برگزار کردن این گونه جلسات تاثیر گذار خواهد بود

 برای آگاهی از نظرات دوستان اداره کننده ی این گونه جلسات در گفتمان سیاسی اجتماعی،  تظر شما را به مطالعه ی 
مطالب زیر جلب میکنیم




؛تغییر امکان پذیر بوده و خواهد بود !؛ 

مطلبی از عقاب

از همکاران اداره کننده ی جلسات  بحث و گفتگو 

اخیرا مسائلی در دنیای مجازی پالتالک اتفاق میافته (البته سابقه هم دارد) که مجبورم کرد نکاتی را یادآوری کنم با اینکه به روند و ادامه کاری اطاق گفتمان سیاسی و اجتماعی 
.....اعتقاد راسخ دارم

************

شنبه 31 تیر ماه 1396 : 22 ژوئیه 2017
ادامه ی  بحث

سند 2030  یونسکو و جمهوری اسلامی ایران
و

به یاد شاملو در هفدهمین  سالگرد

در هفدهمین سالروزِ غروب  ا. بامداد، احمد شاملو،  درگفتمان سیاسی اجتماعی، به یاد گرامی‌ احمد شاملو، از تاثیر گذارترین شعرای معاصرایران، روزشنبه 22 جولای 2017، 31 تیر1386 ،  گرد هم میایم.  درِاین جلسه،  صحبتی در مورد زندگی، آثار و راه و روش نوشتاری شاملو صحبتی خواهیم داشت.                                 
 با حضور و شرکت در این جلسه و صحبت در مورد شاملو، سروده‌ها و روشِ و نظرات او، باعث هر چه زیباتر برگذارکردن ‌این جلسهٔ‌ ی یادمان خواهید بود.
   
*******
 احمد شاملو (ا. بامداد) در 1304 خورشیدی چشم به جهان گشود و در 1379 خورشیدی (برابر با جولای 2000) در تهران چشم از جهان فروبست. زندگی ادبی - اجتماعی - سیاسی شاملو تقریبأ شهره ی خاص و عام است و این براستی آینه ای است بر چهره ی پر ماجرای تاریخی که قدم به دوران تجدد گذاشته: نسلی چند از ما که دل و جان در گرو هنر و شعر و ادبیات - ازرودکی و فردوسی، تا خیام، مولانا، سعدی، حافظ، و ...-  دارند، و درعین حال شیفته ی دگرگونی و نوآوری های نیما و شاعران پس از او، فروغ، اخوان، آزاد، آتشی و ... می باشند. در این میان ا. بامداد فرزند برومند نو آوری و نوید در ادبیات متعهد پس از کودتای امرداد 1332 می باشد. و نیز، به قولی شاید بتوان وی را به عنوان بزرگترین شاعر قرن بیستم (میلادی) ایران به حساب آورد. اگر شعر دلنشین فروغ (منظور شعرهای متاخر اوست) جملگی از تار و پود وجود او بی اراده بر می خیزد، در بیشتر سروده های بامداد عنصر"اراده" جای چندانی ندارد. به عبارت دیگر، شعر بامداد سروده ای است خودجوش که خود را غالبأ به سراینده تحمیل می کند. اما این را هم نمی توان از نظر دور داشت که بامداد از جمله شاعران انگشت شماری است که انواع فرم را در شعر خویش تجربه کرده است. در این رابطه، آشنائی وی با ادبیات و شعر شاعران غرب نمی تواند بی تأثیر بوده باشد. بامداد خالق شعرهائی بس لطیف و همزمان بس تیز و بس برنده است که تمایل وافری به تبارشناسی انسان سر گشته و عاشق دارد؛ انسانی که خود خالق زیبائی است، در زمانی که قلب جهان از نازیبائی از طپش افتاده است. او پیامبر انسان عادل است، سرگشته در برهوتی که عدل پرپر می زند.

یادش گرامی و نامش جاودان باد!

سیروس بینا

******* 
     
  بیانیه ی کانون نویسندگان ایران


برای  بازدید از  این بیانیه اینجا کلیک کنید

       
   **********

شنبه 24 تیر ماه 1396: 15 ژوئیه 2017

تروریسم حکومت اسلامی ایران و تشدید دعواهای جناحی

و فشار های آمریکا و متحدانش بر آن! 


گفتگو با بهرام رحمانی
  نویسنده ، روزنامه نگار و فعال سیاسی 

فایل های یوتیوب/ صوتی


برای دیدن مقاله ی بهرام رحمانی در این زمینه  اینجا کلیک کنید
*************************

آيا اين است به خاطر آزادی؟


A song by Sara Thomson  with  Persian  Subtitles

سروده زیر که متن آواز ترانه ای از سارا تامسن است، توسط همکاران "گفتمان سیاسی، اجتماعی"، ترجمه  و ویرایش شده است.



آی شمایان، ای حاکمان
آن هنگام که برای تسخیر قدرت
برحق بودن را حتا با کسان یا ناکسان
به جنجال و هیاهو می کشید
و برای بقای سلطه ی آسمان واره ی خویش
جنگ ها را، بمب ها را و سلاح را 
می سازید و می فروشید و می انبارید
تنها در آتش افروزی است که دریغ ندارید.

کودکان کار، کودکان بیمار، کودکان گرسنه
لحظه لحظه، جان می سپارند،
گریه های مادران یا پدران، خواهران، برادران
اشک های رنج می بارند،
زنان و مردان، جوانان و کودکان،
همه و همه، قربانی بازی قدرت و فساد شمایانند،
و نرم نرمک، با سلاح نوین کشتار جمعی شما، جان می بازند.

هم اینک اما، آمریکا، ثابت کن به من که می فهمی
هم اینک اما، آمریکا، ثابت کن به من که هشیاری
در این سرزمین کیست که برای آزادی جان می بازد؟
بهای آزادی شما را، کیست که می پردازد؟

جنایت، جنایت، باز هم شرارت!
این همه زشتی و پلشتی، آیا برای آزادی ماست یا برای آسایش ما؟
وفاداری به عهد و پیمان، یعنی سودجویی شما در سوداگری؟!
آیا ما اسیران  سرزمین دلیران و دلاورانیم؟
قلب پرتپش و پرخروش ما انسان ها،
مگر از بی تفاوتی ها، ساکت و سنگ شده؟
قلب پر شورش و پرجوشش ما انسان ها،
مگر از بی اعتنایی ها، ساکن و سرد شده؟

هان، ای کودکان جهان، این حق شماست
که نغمه سردهید و آواز بخوانید،
که برقصید و دوان دوان بازی کنید،
تا رویاهایتان بال گشایند و آزادانه پرواز کنند.

هنگامی که انسان های بی گناه جان می سپارند،
روسیاهی و ننگ بر دوش حکمرانان نمایانند،
و اگر سکوت کنیم، شایسته ی سرزنشانیم ما،
و اگر به پا نخیزیم، شریک جنایت پیشگانیم ما،

آه و صد آه ... آمریکا، می دانی که ما دل نگرانیم؟
آه، آمریکا، می فهمی که ما می دانیم و آگاهیم؟
در این وادی ناهنجار، کیست که برای رفاه ما جان می بازد؟
بهای آسایش ما را، کیست که می پردازد؟

ای کودکان جهان، آری این حق شماست
که نغمه سردهید و آواز بخوانید،
که برقصید و دوان دوان بازی کنید،
تا رویاهایتان بال گشایند و آزادانه پرواز کنند.


_______________

سروده ای از مهدی ایزد یار:خور شید می تابد. (The Sun Is Shining)


سروده ای از مهدی ایزد یار:خور شید می تابد
 (The Sun Is Shining)

آنگاه که بودن را نمیدانستم    با وعده های  آسمانی   دیواری در تفکرم  و صلیبی بر یک دست  و 
شمشیری بر دست دیگرم نهادم .... و زمانی که  خون همزادم بر چهره ام پاشید .... ترسیدم      چشمهایم را بستم   و از از پشت پلک هایم   خورشید را دیدم ....... بدنم در تاریکی سیاهی غوطه ور بود . 
من شب را دوست دارم    شب تاریک را . شب از حرکت است و روز نیز از حرکت زمین .. ولی   شب سیاه و تاریک را دوست ندارم .... شب سیاه شبی است طبیعی  ولی شب سیاه  شبی است بد      شبی است  خفقان آور   شبی است که از سیاهی  قلب های بد جریان می یابد    شبی است که آزادی را می خورد   نوشته کتاب ها را از چشمان تو پنهان و دوست داشتن  را  بیمار می کند .
     
خور شید می تابد 

خورشید می تابد 
ولی آسمان  سیاه و تاریک است 

حس نمی کنی 
کسی در کنار تو  ایستاده 
که قطرات نور را 
   با سیاهی قلبش  می دزدد .

           نوشته : مهدی ایزدیار 
                  1990/4/27

طرح، نوشته، سروده وخوانش : 
مهدی ایزد یار 
بیست وهفتم مه 199

*****

شنبه 17 تیر ماه 1396: 8 ژوئیه 2017
بررسی جامعه شناسانه ی پروسه ی  رای دادن در ایران

با دکتر عبدی جواد زاده

استاد جامعه شناسی
رای دادن در هر حکومتی اصولا به موجودیت آن حکومت،  حقانیت، رسمیت و ثبات میبخشد.
 شرکت  ایرانیان هر 4 سال یکبار درپروسه ی  انتخابات مسئله ی قابل ملاحظه ای است که 
 البته دلایل مستدل اجتماعی - سیاسی برای این امر وجود دارد
 با توجه به اوضاعی که در چندین دهه ی اخیر در ایران و در سایر نقاط دنیا شاهد آن بوده ایم، تحت شرایط مستبدانه ی  موجود، به نظر نمیرسد که مردم به سه دلیل عمده ی زیر  بتوانند به، اهداف اجتماعی - سیاسی خود را از طریق "انتخابات" دست بیابند.
1. تمرکز قدرت تنها در دست تعداد معدودی واجد شرایط است.
2. تنها تعداد معدود افراد واجد شرایط  قادر به شرکت در مذاکرات تعیین کننده هستند.
3. به ندرت احقاق حقوق و پیشرفت های  سیاسی،  اجتماعی و اقتصادی، در اینگونه انتخابات 
.صورت گرفته است
  برای بازدید از اسلاید های بحث دکتر عبدی جوادزاده در 
مورد انتخابات در ایران، اینجا کلیک کنید 


************

شنبه 10 تیرماه 1396 ، 1 ژوئیه ی 2017

به مناسبت روز جهانی پناهجویان 



پزشکان بدون مرز سال قبل در چنین روزی، در اقدامی بی سابقه، بخاطر اعتراض به سیاستهای شرم آور پناهنده ستیز اتحادیه اروپا، کمک مالی کشورهای اروپایی رد کردند!  قرارداد اروپا و ترکیه قراداد شرم آوری است که حقوق پناهندگی را نقض می کند. 

*******
شنبه 3 تیر ماه 1396 : 24 ژوئن 2017

سند 2030/ برنامه ی آموزشی 2030  یونسکو

 و جمهوری اسلامی 

 گفتگو با 

الهه امانی 

فایل های یوتیوب/صوتی


سند  2030 یونسکوچیست؟ در مفاد آن به چه مواردی اشاره شده است؟
چرا دبیر شورای عالی آموزش  و پرورش جمهوری اسلامی، علیرغم این که این سند ازسال 2015 توسط یونسکو(UNESCO) برنامه ریزی شده است،  از توقف اجرای این برنامه گزارش داده است؟  چه هراسی از این سند وجود دارد که به جای آن، اجرای "سند تحول بنیادین آموزش و پرورش"  که در دوران احمدی نژاد تدوین شده، در دستور کار قرار گرفته  است؟

پیشکش به آتنا دائمی؛

آن سو تر
در نگاه، ژاله می روید
و در چهره ی یار شبنم!ـ
لاله و نرگس به میهمانی بنفشه می روند
تا زبان عشق باشند!ـ
تو چشم صبح امید
و من گوش شب!ـ
آنگاه که سکوت فریاد می کند
در تموج گیسوان، پنهان!ـ
صخره ها نشسته بر دامانمورد
در چله ی تابستان
گذر از آوار یخبندان!ـ
جوی ها یخبندان، رودها یخبندان
برگ ها و علف ها در درست
رازها و سازها در توفان
دست ها، پرواز کرد با انگارمندان
گریبان ها، میزبان سرهای دلبندان!ـ
اما تو درخشیدی سرفرازان
رنجیدی با دلی فروزان
ایستادی به درازای زمان
به نام نامی آزادگان
و فریاد پر طنین زنان
چشاندی پیروزی را بر پویندگان
سوسو، چلچراغ شد برای مبارزان
ساسان دانش
سی و یکم می 2017
برابر با 10 خرداد 1396
******
********
***************


کاری از عقاب


@@@@@@@@@


********


سروده ای تازه از محسن رجب زاده


تو را چون میشود سایه !؟





گر که در اوج جوانی    
پشت پا بر هوس دنیا زده ای
پس تو را چون شده است
که پیرانه سری
گرد هوس میگردی
بس که اوضاع جهان
درهم و نا موزون است
تو جوابی نیافتی
تکیه بر شیخ کلید دار زده ای
تو گفتی در درون سینه این گربه غمبار
بخاک خفته هزاران ارزوی پاک
کنون بر خونهای خشکیدست که میرقصی
و با جد سعی بر ان مینمایی تو
که تا شاید بتوانی
خون را ز دست و چهره ان دشمن غدار بزدایی
درون سینه این گربه غمبار
هوا دیریست زمستانیست
هوا برفی و بارانیست
ندیدستی که در این دولت تدبیر
کارگر را به جرم
خواستن حقش
برای ارزوهایش
به زیر ضربه شلاق میگیرد
این گزمه غدار
ندیدستی معلم را به جرم
داشتن دندان و بی نانی
به مسلخ میبرند اینک
تورا چون میشود سایه
تو را چون میشود سایه
کلیدی را که دیدستی
برای باز کردن قفلهای بی داد نیست
برای بستن چشم بزرگان است
برای محو تاریخ
برای بستن گنجه های خاطرات و یاد دورانست
تورا چون میشود سایه
نمی دانی هرانکس باد میکارد
به ناچار بایدش روزی
درو بنماید طوفان خود کاشته
تو را چون میشود سایه


محسن رجب زاده 3/3/96

******

شنبه 6 خرداد 1396
شنبه  27 ماه مه 2017

گفتگو با ناصر مهاجر
نویسنده ، پژوهشگر وفعال سیاسی

به مناسبت انتشار 
"راهی دیگر"

 در بود و باش چریکهای فدایی خلق ایران



فایل های یوتیوب / صوتی
 بخش یکم: بحث اصلی 


   دوستان گرامی برای آگاهی از نظرات دیگر شخصیت های سیاسی و آکادمیک که در ویژگی این مقطع از تاریخ پر اهمیت جنبش ما، به خصوص در زمینه ی "بود و باش"چریکهای فدائی خلق ایران، پژوهش کرده اند، توجه شما را به مطالب زیراز دکتر سیروس بینا  جلب میکنیم
********
شنبه 30 اردیبهشت 1396
شنبه  20 ماه مه 2017

تاریخچه ای مختصر از مبارزات کارگران کردستان در سه دهه گذشته 

وضعیت کنونی جنبش کارگری در کردستان

راهکارهای متشکل شدن کارگران در کردستان و رابطه اش با جنبش سراسری کارگران در ایران


با
 فرهاد شعبانی
:عضو کمیته ی مرکزی کومله
سازمان کردستان حزب کمونیست ایران

شنبه 23 اردیبهشت1396  

شنبه  13 ماه مه  2017 

ادامه ی گفتگو با دکتر عبدی جواد زاده 

"سیاست های ترامپ و نژاد پرستی"




*******
A song by Kristin Lems
______
شنبه 16 اردیبهشت1396  
شنبه  6 ماه مه  2017 

گفتگو با دکتر عبدی جوادزاده

"سیاست نئولیبرالی ترامپ: سیاست داخلی در آمریکا و سیاست خارجی در خاور میانه"

************
17 دسامبر 
2016 

 ;شکل و ماهیت در روش شناسی کارل مارکس

ایران و تحولات جهان سرمایه داری 

با پویان

 عضو سابق کنفدراسيون دانشجويان ايرانی در خارج و فعال سياسی

فایل های صوتی/یوتیوب


********
*********************

  تیتریکی از آخرین مقالات تحقیقاتی دکتر سیروس بینا در مورد "اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی  ایران" که درشماره ی ویژه ی  مرکز مطالعات بین المللی توسعه 
ی دانشگاه سوربن، فرانسه منتشر شده است را در زیر ملاحظه میکنید 


نفت ایران، تئوری رانت و سایه ی بلند تاریخ : هشداری در مورد قراردادهای نفتی جمهوری اسلامی Iran’s Oil, the Theory of Rent, and the Long Shadow of History: A Caveat on Oil Contracts in the Islamic Republic


اطلاعات بیشتر دراین زمینه از طریق  لینک زیر قابل دسترسی میباشد
University of Minnesota

A WEEKLY NEWS DIGEST FOR ALL CAMPUSES (Vol. XLVII No. 18, May 10, 2017)

********


؛تغییر امکان پذیر بوده و خواهد بود !؛ 

مطلبی از عقاب

از همکاران اداره کننده ی جلسات  بحث و گفتگو 

اخیرا مسائلی در دنیای مجازی پالتالک اتفاق میافته (البته سابقه هم دارد) که مجبورم کرد نکاتی را یادآوری کنم با اینکه به روند و ادامه کاری اطاق گفتمان سیاسی و اجتماعی 
.....اعتقاد راسخ دارم

*********
اول ماه مه 2017 روز جهانی کارگران گرامی باد  

کارگران جهان، به پاخيزيد 

 سروده ای ازجوهيل، برگردان،  پرتوياران وخوانش علی پيچگاه، طرح: ساسان دانش

******
***********





مدت ها پس از خودکشی صادق هدایت، همین چندی پیش در اخبار او خواندم که در ایام نزدیک به آن فرجام تلخ، چندتایی آثار منتشر نشده خود را که نزد این و آن بوده  ازشان می گیرد و با آنچه از این دست آثار پیش خود بوده، یکجا، دریک لحظه بحرانی و خشماگین، می سوزاند، و از آن جمله کتاب یا کتابچه ای بوده است یا نمی دانم چه


***

**************
شنبه 19 فروردین 1396
شنبه  8 آوریل 2017
  وضعیت کردستان و منطقه 


با فرهاد شعبانی
:عضو کمیته ی مرکزی کومله
سازمان کردستان حزب کمونیست ایران

 فایل های یوتیوب / صوتی

بخش سوم: پرسش وپاسخ -2

کارگران جهان، به پاخيزيد 

 سروده ای ازجوهيل، برگردان،  پرتوياران وخوانش علی پيچگاه، طرح: ساسان دانش

طرح، نوشته، سروده و خوانش
 از مهدی ایزد یار ......
 بیست و پنج مارس  2017
طرح از مهدی ایزدیار
ادامه ی مطلب

**********

شنبه 12 فروردین1396 
شنبه  1 آوریل 2017
"
آزادى بيان، حقوق مؤلف، سند تاريخى تئاتر"
گفتگویی با جمیله ندایی 
بازیگرو کارگردان تئاتر وفیلمساز و فعال جنبش زنان

@@@@@

جمیله ندایی 1357

جمیله ندایی تحصیلات خود را در دانشکده هنرهای زیبا و مدرسه تلویزیون و سینما در تهران و سپس در مدرسه سینما لندن انجام داد. در پاریس تز خود را درباره زن در سینمای ایران به پایان رساند. فعالیتهای هنری وی عبارتند از بازیگری و کارگردانی تئاتر و سینما، بازیگری، برنامه سازی و تهیه برنامه رادیویی . وی همچنین منتقد هنر، تئاتر، سینما، ادبیات و از موسسین آتلیه تئاتر، کارگاه نمایش، سینمای آزاد میباشد.
جمیله ندایی در دفاع از حقوق بشر و مخصوصا حقوق زنان فعال است


****



برای بازدید از فیس بوک جمیله ندایی اینجا کلیک کنید
-------------



 معرفى يك سند تاريخى تئاتر

كتاب نسخه كار متن نمايشنامه شهر قصه نوشته بيژن مفيد را سال گذشته ويراستارى كرده ام .
 اين كتاب يك سند تاريخى محسوب ميشود چون حاوى ياد داشتهاى نويسنده بر متن است .
عكسهاى صحنه هاى نمايش از اجراى اصلى و اسناد ديگر مثل پوسترنمايش و بروشور هاى اولين اجراها درين كتاب جمع آورى شده است.
متن نمايش و اجراى نمايش حكايت ذهنيت يك دختر جوان و رؤياها و نگاهش به اجتماع دور و براست. اين نمايش در پنجاه سال اخير تنها نمايشى ست كه با تماشاگر چند نسل رابطه برقرار كرده است.
درين معرفى مشكل نوشتن نمايشى کاملاً متفاوت و اجراى روش جديد در تئاتر مدرن .ايران را معرفى ميكنم.
من جميله ندايى شاهد و همكار و همراه و بازيگر اصلى نمايش بوده ام.»

جمیله ندایی
********

شنبه 5 فروردین 1396 
شنبه  25 مارس 2017

 «فشارهای مداوم جمهوری اسلامی ایران بر خانواده های اپوزیسیون و تبعیدیان»

گفتگو با بهرام رحمانی

  نویسنده ، روزنامه نگار و فعال سیاسی 


فایل های یوتیوب/صوتی
برای بازدید از فیس بوک بهرام رحمانی اینجا کلیک کنید

بهار آمد بهار آمد ، بهار خوش عذار آمد

  هر روزتان نوروز، نوروزتان پیروز  


با تبریک نوروز 1396

*******************************
کارت نوروزی به زندان اوین
طرح از ساسان  دانش
مجید نفیسی
۴ مارس ۲۰۰۹
کتاب تازه:

***
******

*****
شنبه 28 اسفندماه 1395
شنبه  18 مارس 2017
نگاهی به اسکار
"سینما، تجارت، هنر و اسکار"



فایل های یوتیوب/صوتی
بحث اصلی

نگاهی به اسکار
سینما، تجارت، هنر واسکار
  از: بصیر نصیبی
*تاریخچه اسکار به اختصار
* شیوه انتخاب فیلم در اسکار
*آیا اسکار هیچگاه یک رویداد صرفا هنری بوده است؟
* اسکار به فیلمهای غیر انگلیسی زبان از چه سالی   باب شد
*چقدر باید هزینه کرد تا فیلمی برای ارزیابی پذیرفته شود؟
* چه هنرمندانی علیه اسکار حرکت کرده اند؟
*دلال های اسکار  در اروپا چه وظایفی دارند ؟
*بعد از انقلاب مقامات ج. الف چه نظری در باره اسکار واهدافش داشته اند؟
 *چگونه شد که اعضای آکادمی اسکار به ج. الف  و در دوره احمدی نژاد سفر کردند ؟
 *مقدمات  اهدای  نخستین اسکار به ج. الف  چگونه فراهم شد؟
* اعضای آکادمی تمایلشان به کدام حزب  امریکایی است؟
*چرا امسال اسکار خارجی  از همه سالها  رسوا تر شد؟
 و....

داریوش شیروانی: آهنگ" در تنهایی" ساخته شده برای ویولن و ارکستر تقدیم به کودکان پناهنده

*******************************
******************
**********
******
***کارت نوروزی به زندان اوین
سروده ای از مجید نفیسی

طرح از ساسان  دانش

***
******
**********
****************
********************
*****
به یاد ویدا حاجبی


ادامه ی مطلب
*****
شنبه  21 اسفند ماه  1395 و11   مارس 2017

انتخابات پیش روی هلند و پیوند آن در وقایع کنونی جهان 
(رشد نئوفاشیسم)




فایل های یوتیوب/ صوتی

بعد از برکزیت ( خارج شدن انگلیس از اتحادیه اروپا ) آیا نکزیت ( خارج شدن هلند از اتحادیه اروپا ) در راه است؟ 


پانزده مارس یعنی 5 روز دیگر انتخابات هلند است! اولین انتخابات در اروپا بعد از انتخاب شدن دونالد ترامپ! به نظر خیلی از تحلیل گران نتایج انتخابات هلند در انتخابات سایر کشورهای اروپایی تاثیر بسزایی خواهد داشت!... سئوال اساسی برای همه خبرنگاران و سیاستمداران این استکه آیا پنج روز دیگر نکزیت به واقعیت خواهد پیوست؟ 

خیرت ویلدرس تابحال در هیچ بحث انتخاباتی با سایر رهیران احزاب شرکت نکرده است! او درست مثل دونالد ترامپ ترجیح میدهد بطور مستقیم از طریق تویتر با هوادارانش ارتباط برقرار کند!
به همین دلیل هلند از همین حالا به مرکز توجه خبرنگاران جهان تبدیل شده است!...
برنامه انتخاباتی "حزب آزادی" هلند برخلاف تمام احزاب در یک صفحه نوشته شده استبزبان دیگر حزب آزادی برای رسیدن به اهداف خود، نیازمند برنامه ریزی دقیق و روشن کردن استراتژی و تاکتیک های ضروری برای رسیدن به این خواسته ها نیستتنها شعارهای احساساتی است که توده ها را بسوی خیرت ویلدرس جلب می کندخوشبختانه چند تا از پروفسورهای بنام هلند جرئت کرده اند او را فاشیست بنامند و در باره او مقالاتی منتشر کرده اند... در هلند مثل معرفی هست که می گویند حیوان را بنامش باید صدا کرد. درنهایت تاسف هیچ سیاستمداری تابحال حرئت نکرده است این حیوان را بنام خودش صدا کندخیرت ویلدرس بسیار باهوش تر و خطرناکتر از دونالد ترامپ است...
25% هلندیها رای نمی دهند چرا؟جواب جوانی 24 ساله این است: هرگز رای نداده ام زیرا هیچ فرقی نمی کند به سوسیال دمکرات رای بدهی یا به لیبرالها بعد از تشکیل دولت فرقی با هم ندارند...بحران سیاسی، اقتصادی، نظامی، فاشیستی، فرهنگی، اخلاقی در سطحی باورنکردنی در اغلب کشورهای جهان حاکم است!...
در انتخابات پیش رو برای نخست وزیر شدن، رقابت شانه به شانه بین دو حزب راست افراطی است! حزب لیبرال به رهبری مارک روته نخست وزیر فعلی هلند و حزب آزادی به رهبری خیرت ویلدرس!
جهان به کجا می رود؟


برای بازدید از فیس بوک احمد پوری اینجا کلیک کنید
***
*******
 با تبریک هشتم مارس روز جهانی زن
و به امید
ادامه ی مبارزه علیه نابرابری جنسیتی 


******

باغی هست

 فیلمی از مسعود رئوف

*****
شنبه4 مارس 1395

ریاست جمهوری ترامپ وپیامدهای سیاسی و اجتماعی آن

(قسمت دوم)
  با 


*****

Buffy Sainte-Merie
****
A Hard Rain's Gonna Fall

Joan Baez
***

شنبه7 اسفند ماه 1395 : 25  فوریه2017 

چشم انداز اعتراضات مردمی به آلودگی هوا و قطع آب و برق در خوزستان 

گفتگو با پژمان رحیمی: فعال سیاسی
****

*****

  با 
فایل های  صوتی
 ریاست جمهوری ترامپ وپیامدهای سیاسی و اجتماعی آن
2-18-2017

(قسمت اول)

Tom Juravich

UMass, Amherst. 

Professor, Interim Director of the Labor Center

****


ترانه سرا و آهنگساز: جو جنکس

***********

از طرف تمام اعضاء گروه کر بهار به تمام آزادی خواهان در سرتاسر جهان


به امید سوختن تمام قفس ها و رها شدن پرندگان



سروده ی سعید سلطانپور


زده شعله در چمن در شب وطن خون ارغوان ها

تو ای بانگ شور افکن تا سحر بزن شعله تا کران ها

که در خون خستگان دل شکستگان آرمیده طوفان

به آیندگان نگر در زمان بنگر بردمیده طوفان

قفس را بسوزان رها کن پرندگان را بشارت دهندگان را

که لبخند آزادی خوشه شادی تا سحر بروید

سرود ستاره را موج تشنه با آهوان بگوید

ستاره ستیزد و شب گریزد و صبح روشن آید

زند بال و پر ز نو آن کبوتر و سوی میهن آید

گرفته تمام شب شاخه ای به لب سرخ و گرده افشان

پرد گرده گسترد دانه پرورد سر زند بهاران

قفس را بسوزان رها کن پرندگان را بشارت دهندگان را

که لبخند آزادی خوشه شادی تا سحر بروید

سرود ستاره را موج تشنه با آهوان بگوید

مطلبی از سرژ آراکلی

سرژ آراکلی
*********
 به یاد عبدالله اندوری 

عبدالله اندوری (سحری) بارش را بست و رفت . . .!

 سرژ آراکلی


عبدالله اندوری

این خبر غیر منتظره ای بود که محمد علی معتدل دوست عزیزم و از رفقای همزنجیر و هم جرم[1] در گروه موسوم به "گروه خرم آبادی"[2] چندی پیش برایم فرستاد. او نیز این خبر را از بیژن فرهنگ آزاد همپرونده ی عبدالله دریافت کرده بود.
با دریافت خبر، چهره ی متین و مهربان عبدالله و یاد مانده هایی که از او داشتم اندوه بر پیشانیم نشاند.


*******

Work by Bina Picked up Worldwide

                                                Man smiling

Distinguished Research Professor of Economics Cyrus Bina recently published "Homecoming to Nostalgia: The Inauguration of Donald J. Trump." The piece has been picked up by outlets around the world, including The BulletRadical Political Economy, and Radical Notes.
**************

Homecoming to Nostalgia:


**********

*****

گفتمان سیاسی اجتماعی

No comments:

Post a Comment