گفتمان سیاسی اجتماعی
**********************************
Paltalk-->View all--> All Languages--> Iran-->Iran Goftemaan Siasi Ejtemaaee
8شب اروپای مرکزی - 10:30 شب تهران -2بعدازظهر نیویورک
*************
**************
شنبه 9 ژانویه، 20 دیماه
" رخداد های مهم دنیا در سال 2020 "
:میزگردی با پویان: عضو سابق کنفدراسیون دانشجویان ایرانی و فعال سیاسی
هما مرادی: متخصص علوم تربیتی و فعال حقوق زناننگاهی اجمالی به دستآوردهای بخشی ازجنبش های مدنی، جنبش زنان" "در سال 2020
پژمان رحیمی: پژوهشگرعلوم اجتماعی"گزارشی از خوزستان:خیزش کارگران و بحران محیط زیستی "
فرزانه: فعال مسایل زنان
.نگاهی اجمالی به جنبش چپ و جنبش چپ زنان در بخشهایی از آلمان آیا این جنبش، جنبشی عکس العملی است یا جدا از جنبش راست حضور دارد؟
********************
گرامی باد 16 آذر، روز دانشجو ********تهیه و تنظیم: عقاب
*********************
پانزدهم آذرماه - پنجم دسامبر
بحران رابطه ی دولت امريكا و جمهورِی اسلامی و
جايگاه كارگران و زحمتكشان در اين ميان
با پویانعضو سابق کنفدراسیون دانشجویان ایرانی و فعال سیاسیفایل های یوتیوب / صوتی
در چهل و دوسالي كه جمهورِِی اسلامی به قدرت رسيده ، سياست امريكا ستيزی يكي از ستون اصلی سياست خارجی آن بوده، شعار " نه شرقی نه غربی " يکی از شعارهايی بود كه جمهوری اسلامی با تبليغ آن بروی كار آمد، و همواره سعی كرده با ايجاد بحران با همسايگان منطقه ای و دولت هايی نظير آمريكا و اسراييل از يك طرف وحدت درونی نظام را سامان دهد واز طرف ديگر ابزار سركوب و كشتار مبارزان را فراهم كند. در پيشبرد اين سياست تقابل هر چند در ابعادی تو خالی، از جمله مسله "برجام" از درجه ی خاصی برخوردار استواقعيت محتوی اين تقابل چيست و جايگاه واقعی كارگران و زحمت كشان در اين ميان در كجا قرار دارد؟
***************************
****************«آسمان سرخ»
سروده ای از آیدا پایدار
ای ابرهای آبستن عصیان
که برق ستارهی فریادهایتان را
جادوگران شب
به زنجیروار جادوی «هیس»
به چشمهای گُرگرفته ی خیس
!تبدیل کرده اند
*********
*****بیست و یکم نوامبر - یکم آذرماه
:نیروی کار ارزان / مجانی در دنیا و بطور اخص در کشورهای"" ..آلمان, آمریکا و
فایل های یوتیوب/صوتی***************** :میزگردی با شرکت فرزانه: فعال سیاسی و مسایل زنان عبدی جوادزاده: استاد جامعه شناسی در آمریکا پویان:عضوسابق کنفدراسیون دانشجویان ایرانی و فعال سیاسی
***** فرزانه: فعال سیاسی و مسایل زنانآيا نيروى كار ارزان هنوز هم به همان روش كلاسيك كه ماركس آنرا تعريف كرد عمل ميكند يا با تغيير در جوامع سرمايه دارى شكل هاى جديدى يافته و نياز به بررسى مجدد دارد؟ استثمار نيروى كار در كشورهاى مختلف از جمله در جوامع صنعتى پيشرفته به چه روشهايى صورت ميگيرد؟ ممنوعيت كار كودكان كه در ماده ی ١٠ بند ٣ حقوق بشرتصويب شده، در اين كشورها تا چه اندازه عملاً رعايت ميشود؟
عبدی جوادزاده: استاد جامعه شناسی در آمریکادر حالی که کارگران در جهان موجب تولید ثروت کثیری نزدیک به 142 تریلیون دلار در سال می باشند با این وجود دستمزد آنها همچنان راکد یا کاهش یافته است. این مساله نه تنها یک ناهنجاری برای سرمایه جهانی تلقی نمیشود بلکه روندی منسجم دارد اما مسئله ی قابل ملاحظه - ساختار حرفه های مَُجازی است که به وسیله ی آن سود های کلان بدون پرداخت دستمزد متناسب با حرفه به کارگر- عاید سرمایه دار یا کارفرما میشود. این گفتمان چشم اندازی پیرامون توزیع دستمزد و نابرابری در جهان را ارائه و همچنین به عواملی که سبب تسهیل این نوع از بی عدالتی و استثمار می گردد واینکه چه کسانی آسیب پذیرترین قشر در جهان هستند - خواهد پرداخت
While workers in the world are producing more wealth, close to $142 trillion/year, their wages have either stagnated or have declined. This is not an anomaly to world capital but a consistency. What is new however, is the permissive labor structure through which such large amount of surplus is realized without compensation to the worker. What facilitates this type of oppression and exploitation and who are the most vulnerable in the world? This discussion will put in perspective the wage distribution and the inequality around the globe.
پویان:عضوسابق کنفدراسیون دانشجویان ایرانی و فعال سیاسیبا توجه به اين واقعيیت كه سرمايه داران بطور منفرد در جستجوی راه هايی جهت كاهش هزينه هاي توليد اند و دستمزد يكي از ارقام مهم ان استكه از ابتدای توليد سرمايه داری موضوع مناقشه ی سرمايه داران و فروشندگان نيروي كار بوده است. ولی سرمايه به مثابه ی يك كليت ديناميك كه حركتش از يك منطق درونی نشئات گرفته و از طريق توليد ارزش و انباشت حيات مادی خود را سازمان ميدهد، امر رقابت سنتز وار بمثابه ی محركه ی درونی ساختار سرمايه بعنوان عامل اصلی رشد تكنولوژی و حاصل تاثير اين رشد در سپهر زندگی اجتماعي و بطبع تقسيم كار اجتماعي در سطح كلان تأثيری بسزا دارد. رشد تكنولوژی باعث بارآوری نيروی كار ميشود (ازدياد توليد در زمان مشخص) و از طرف ديگر از طريق مهارت زدايی به ازدياد لشکر ذخيره ی نيروی كار بطور مشخص در دوران جهاني شدن سرمايه ابعادی جهانی بخود ميگيرد و از اين طريق ارزش نيروی كار را در سطح كلان كاهش ميدهد. در پرتو اين روند كلی است كه سير حركت سرمايه در جهت انباشت شكل ميگيرد. در نتيجه آنچه تحت عنوان “كار ارزان” ناميده ميشود خود تابعی از اين روند كلی است.
نیروی کار ارزان چیست؟ دستمزد کمتر از معمول *مزایای کمتر کار یا کار بدون مزایا *شرایط خطرناک کار *بدترین شرایط کار *مقررات نامشخص کار *ساعات طولانی کار* ********************
«آسمان سرخ»
سروده ای از آیدا پایدار
ای ابرهای آبستن عصیان
که برق ستارهی فریادهایتان را
جادوگران شب
به زنجیروار جادوی «هیس»
به چشمهای گُرگرفته ی خیس
!تبدیل کرده اند
با توجه به اين واقعيیت كه سرمايه داران بطور منفرد در جستجوی راه هايی جهت كاهش هزينه هاي توليد اند و دستمزد يكي از ارقام مهم ان استكه از ابتدای توليد سرمايه داری موضوع مناقشه ی سرمايه داران و فروشندگان نيروي كار بوده است. ولی سرمايه به مثابه ی يك كليت ديناميك كه حركتش از يك منطق درونی نشئات گرفته و از طريق توليد ارزش و انباشت حيات مادی خود را سازمان ميدهد، امر رقابت سنتز وار بمثابه ی محركه ی درونی ساختار سرمايه بعنوان عامل اصلی رشد تكنولوژی و حاصل تاثير اين رشد در سپهر زندگی اجتماعي و بطبع تقسيم كار اجتماعي در سطح كلان تأثيری بسزا دارد. رشد تكنولوژی باعث بارآوری نيروی كار ميشود (ازدياد توليد در زمان مشخص) و از طرف ديگر از طريق مهارت زدايی به ازدياد لشکر ذخيره ی نيروی كار بطور مشخص در دوران جهاني شدن سرمايه ابعادی جهانی بخود ميگيرد و از اين طريق ارزش نيروی كار را در سطح كلان كاهش ميدهد. در پرتو اين روند كلی است كه سير حركت سرمايه در جهت انباشت شكل ميگيرد. در نتيجه آنچه تحت عنوان “كار ارزان” ناميده ميشود خود تابعی از اين روند كلی است.
***************************
*************************** سی و یکم اکتبر- دهم آبانماهانتخابات ریاست جمهوری در آمریکاقسمت دوم
عبدی جوادزاده: استاد جامعه شناسی در آمریکا
انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده احتمالاً جنجالی ترین انتخابات جهان صنعتی (جهان اول) به شمار می رود. سیستم دو حزبی در آمریکا از زمان تأسیس این کشور، انتخابات را در انحصار خود درآورده و تا امروز نیز به همین منوال باقی مانده است.
آیا احزاب سیاسی دیگری هم در ایالات متحده وجود دارند و میزان آگاهی مردم از این احزاب تا چه حد است؟
رئیس جمهور چگونه انتخاب می شود و انتخاب سناتورها ، نمایندگان و فرمانداران ایالتی تا چه اندازه قانونی است؟چرا ایالات متحده کمترین میزان رای دهی را در بین ملل بورژوا - دمکراتیک دارد؟ چهکسانی در آمریکا رأی می دهند و آیا آرای عمومی نیز به حساب میآیند؟
چه کسانی (الکتورال کالج) مجمع گزینندگان را تشکیل می دهند و چه کسانی اعضا آن را انتخاب میکنند ؟ روند مشروعیت سیاسی در ایالات متحده چگونه است؟
تمام این ها پرسش هایی ست که افراد بسیاری بدون دریافت هیچ گونه پاسخ قانع کننده ای از خود پرسیده اند
عبدی جوادزاده
و پویان: عضو کنفدراسیون دانشجویان ایرانی و فعال سیاسیبدون شك پديده ترامپ و ترامپيسم تجسم يك بحران هژمونيك است كه از اواخر دهه ی ١٩٧٠ در شكل گيری جهانی شدن سرمايه شكل گرفت ودر يك روند پيش رونده همچنان ادامه دارد. در نتيجه مسئله ترامپيسم و انتخابات جنجالي امريكا بدون بررسی اين دوران و در شكل گيری شرايط كنونی قابل درك نخواهد بود. براي اين منظور قبل از هر چيز روشن شدن مفهوم هژموني بسيار ضروري است، از آنجايي كه اين مفهوم كه ان را آنتونيو گرامشي تيوريزه كرده هم از جانب راست و هم چنين چپ گرايان مورد دخل و تصرف قرار گرفته و از مفهوم واقعا تهی شده، در نتيجه با تحليل هايی از قبيل" هژمونيي نسبی" و "هژموني منطقه ای" و هژمونی نظامی و مالی....." روبرو هستيم كه ربطي به تئوری گرامشي ندارد.
أز نقطه نظر گرامشي، هژمونی يك تركيب ارگانيك زنده از مجموعه ای از عوامل در يك رابطه ی ديالكتی با هم هست كه عينيت مادی ميابد و عمل ميكند، بطور مثال هژمونی آمريكا بعد از جنگ دوم جهانی شامل توان اقتصادی، مالی، نظامی، سياسی و فرهنگی بود و بدين ترتيب اين قدرت هژمونيك بدون استفاده از قدرت نظامي بطور مطلق پيشبرنده ی سياست های خود در جهت منافع ويژه ی خود بود .البته در چهارچوب جهان دو قطبی، در اوائل دهه ی ١٩٧٠ در زمام داری نيكسون با خروج امريكا از قرارداد Bretton Woods agreement و قطع رابطه ی دلار و طلا و در نتيجه شناور شدن دلار ناقوس مرگ هژموني امريكا هم بصدا در آمد و در يك روند چند ساله كه با كاهش توان توليدی و حتی فرهنگی اين دوران بپايان رسيد. ، ولی انطباق شرايط سياسي و موقعيت جديد خود به بحرانی چند وجهی تبدیل شد. ألبته أين دگرديسي فقط شامل حال امريكا نبود و كل جهان را در بر ميگرفت. از جمله فروپاشی بلوك شرق و حتی روی كار آمدن رژيم جمهوری إسلامی در ايران.
خانم Nancy Fraser فمینيست و تحليل گر ماركسيست اعمال عملكرد هژمونی را بر اساس داده های گرامشی چنين توضيیح ميدهد. طبقات حاكم كه بر كرسی نشاندن با پيش انگاره های جهان بينی خود به منزله ی عقل سليم جامعه بمانند يك كل ، سلطه إش را طبيعي جلوه ميدهد و همتای سازمانی آن بلوك هژمونيك اجتماعی است. يعنی ائتلاف نيروهای اجتماعي مختلف كه طبقه ی حاكم در آن گرد هم ميايد واز طريق آن ادعای رهبری ميكنند . اگر ساير طبقات اميدی برای به چالش كشيدن اين ساز و كار ها داشته باشند ، بايد عقل سليم جديد متقاعد كننده تر يا ضد هژمونی ويك ائتلاف سياسی قدرت جديد قدرتمند تر با بلوك ضد هژمونيك ايجاد كند.
أين چالش در حوزه ی سياست نئوليبراليسم در تطابق با جهانی شدن سرمايه در امر توضيیع Distrubution و ارج شناسی recognition نشان ميدهد و اين محور جدال قدرت در انتخابات كنونی است.
******************
انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده احتمالاً جنجالی ترین انتخابات جهان صنعتی (جهان اول) به شمار می رود. سیستم دو حزبی در آمریکا از زمان تأسیس این کشور، انتخابات را در انحصار خود درآورده و تا امروز نیز به همین منوال باقی مانده است.
آیا احزاب سیاسی دیگری هم در ایالات متحده وجود دارند و میزان آگاهی مردم از این احزاب تا چه حد است؟
رئیس جمهور چگونه انتخاب می شود و انتخاب سناتورها ، نمایندگان و فرمانداران ایالتی تا چه اندازه قانونی است؟چرا ایالات متحده کمترین میزان رای دهی را در بین ملل بورژوا - دمکراتیک دارد؟ چهکسانی در آمریکا رأی می دهند و آیا آرای عمومی نیز به حساب میآیند؟
چه کسانی (الکتورال کالج) مجمع گزینندگان را تشکیل می دهند و چه کسانی اعضا آن را انتخاب میکنند ؟ روند مشروعیت سیاسی در ایالات متحده چگونه است؟
تمام این ها پرسش هایی ست که افراد بسیاری بدون دریافت هیچ گونه پاسخ قانع کننده ای از خود پرسیده اند
عبدی جوادزاده
بدون شك پديده ترامپ و ترامپيسم تجسم يك بحران هژمونيك است كه از اواخر دهه ی ١٩٧٠ در شكل گيری جهانی شدن سرمايه شكل گرفت ودر يك روند پيش رونده همچنان ادامه دارد. در نتيجه مسئله ترامپيسم و انتخابات جنجالي امريكا بدون بررسی اين دوران و در شكل گيری شرايط كنونی قابل درك نخواهد بود. براي اين منظور قبل از هر چيز روشن شدن مفهوم هژموني بسيار ضروري است، از آنجايي كه اين مفهوم كه ان را آنتونيو گرامشي تيوريزه كرده هم از جانب راست و هم چنين چپ گرايان مورد دخل و تصرف قرار گرفته و از مفهوم واقعا تهی شده، در نتيجه با تحليل هايی از قبيل" هژمونيي نسبی" و "هژموني منطقه ای" و هژمونی نظامی و مالی....." روبرو هستيم كه ربطي به تئوری گرامشي ندارد.
أز نقطه نظر گرامشي، هژمونی يك تركيب ارگانيك زنده از مجموعه ای از عوامل در يك رابطه ی ديالكتی با هم هست كه عينيت مادی ميابد و عمل ميكند، بطور مثال هژمونی آمريكا بعد از جنگ دوم جهانی شامل توان اقتصادی، مالی، نظامی، سياسی و فرهنگی بود و بدين ترتيب اين قدرت هژمونيك بدون استفاده از قدرت نظامي بطور مطلق پيشبرنده ی سياست های خود در جهت منافع ويژه ی خود بود .البته در چهارچوب جهان دو قطبی، در اوائل دهه ی ١٩٧٠ در زمام داری نيكسون با خروج امريكا از قرارداد Bretton Woods agreement و قطع رابطه ی دلار و طلا و در نتيجه شناور شدن دلار ناقوس مرگ هژموني امريكا هم بصدا در آمد و در يك روند چند ساله كه با كاهش توان توليدی و حتی فرهنگی اين دوران بپايان رسيد. ، ولی انطباق شرايط سياسي و موقعيت جديد خود به بحرانی چند وجهی تبدیل شد. ألبته أين دگرديسي فقط شامل حال امريكا نبود و كل جهان را در بر ميگرفت. از جمله فروپاشی بلوك شرق و حتی روی كار آمدن رژيم جمهوری إسلامی در ايران.
خانم Nancy Fraser فمینيست و تحليل گر ماركسيست اعمال عملكرد هژمونی را بر اساس داده های گرامشی چنين توضيیح ميدهد. طبقات حاكم كه بر كرسی نشاندن با پيش انگاره های جهان بينی خود به منزله ی عقل سليم جامعه بمانند يك كل ، سلطه إش را طبيعي جلوه ميدهد و همتای سازمانی آن بلوك هژمونيك اجتماعی است. يعنی ائتلاف نيروهای اجتماعي مختلف كه طبقه ی حاكم در آن گرد هم ميايد واز طريق آن ادعای رهبری ميكنند . اگر ساير طبقات اميدی برای به چالش كشيدن اين ساز و كار ها داشته باشند ، بايد عقل سليم جديد متقاعد كننده تر يا ضد هژمونی ويك ائتلاف سياسی قدرت جديد قدرتمند تر با بلوك ضد هژمونيك ايجاد كند.
أين چالش در حوزه ی سياست نئوليبراليسم در تطابق با جهانی شدن سرمايه در امر توضيیع Distrubution و ارج شناسی recognition نشان ميدهد و اين محور جدال قدرت در انتخابات كنونی است.
**************************
******
فعال سیاسی- زندانی سیاسی سابق و استاد دانشگاه
دو موزیک در مورد بیروت - لبنان
"Li Beirut/لبيروت" - Fairuz, a song to honor my country Lebanon🇱🇧 through these hard times
"هستی و اگاهی
;میزگردی با شرکت
عضو سابق کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در خارج و فعال سیاسی
******
*****
شاهدی برای عزت
فاتحان تاریخ را مینویسند اما شاهدان از راه میرسند با چشمهای نافذشان .که همه چیز را دیدهاند میخواهم بدانم چه گذشت در هفده دیماه شصت ساعت یک ونیم بعدازظهر در زندان اوین بند دویست وچهل وشش اتاق شمارهی شش وقتی راحلهی پاسدار :از بلندگو گفت !"عزت طبائیان با کلیهی وسائل
مجید نفیسی
*************
،از بوعزیزی تا جورج فلوید
کیومرث عزتی*************
زیبایی چشمهای غریبه گی
: (مهدی ایزدیار (کتاب، در آتش کده
مطالب قبلی از مهدی ایزدیار
*************
شنبه 30 مه-10 خرداد
گفت و شنودی در مورد: رومینا اشرفی - قیام و اعتراض در سراسر آمریکا نسبت به قتل جورج فلوید درمینیاپولیس - مینه سوتا
پویان: عضو سابق کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در خارج و فعال سیاسی
کیومرث عزتی: نویسنده و فعال مسایل کارگری
عبدی جوادزاده: استاد جامعه شناسی علی دروازه غاری: استاد دانشگاه و فعال سیاسی
فایل های یوتیوب/صوتی
*****
کیومرث عزتی: نویسنده و فعال مسایل کارگری
عبدی جوادزاده: استاد جامعه شناسی
*****
دو کار از آیدا پایدار
آیدا پایدار
آیدا پایدار
دو کار از آیدا پایدار
**************
*******
"موسیقی در مورد " استثمار نیروی کار در طول تاریخ
دیوید روویکس (متولد 10 آوریل 1967) خواننده / ترانه سرا و آنارشیست آمریکایی است. موسیقی وی به مطالبی مانند جنگ عراق 2003 ، ضد جهانی سازی و عدالت اجتماعی می پردازد. اوهمیشه از اجرای ترانه های خود در اعتراضات و تظاهرات حمایت کرده است.
***************
دو کار از آیدا پایدار
آیدا پایدار |
آیدا پایدار |
**************
*******
"موسیقی در مورد " استثمار نیروی کار در طول تاریخ
***************
*******
*************
*******************
*************
*******************
گرامی باد اول ماه می روز جهانی كارگر
امسال در شرايطی أين روز تاريخی را برگزار ميكنيم كه جهان در بحرانی عميق بسر ميبرد، بحراني كه ويروس كرونا ميزان عمق و وسعت آن را بشدت تشديد كرده و به همين علت شاهد نابرابری های اقتصادی ، اجتماعی در ابعاد وسيع در سراسر جهان هستيمأين بحران در مدت كوتاهی چهره ی رسوای مناسبات سرمايه داری را بطور عريان به نمايش گذاشت. كار گزاران جهان سرمايه داری از ترامپ گرفته تا بولسانارو و روحانی - علی رغم پيامد های مرگ بار كرونا يك صدا و بی شرمانه صحبت از هر چه زود تر بگردش افتادن چرخه ی توليد ميكنند. از ديگر ويژگی هاي ديگر اين بحران اين بود كه چرخه ی توليد بدون حضور کارگران و زحمت كشأن امكان پذير نيست و خود بيان کننده ی قدرت طبقه ی كارگر جهاني است كه قادر است ناقوس مرگ سرمايه داری را بصدا در آورد، شايد امروز اين گفته ی ماركس "كارگران جهان متحد شويد" بيش از هر زمان ديگر مصداق دارد
گرامی باد روز جهانی کارگر
به مناسبت روز جهانی کارگر
طرحی از آیدا پایدار
*******
آموزش استفاده از پلتاک جدید - از عقاب
***************
چند کار مشترک
مهاجرانی چون من
نهمین سالروز
متعلق به کجایم
*********
*********
از ما - برای شما
اجرای سمفونی نهم بتهوون - توسط ارکستر سمفونی روتردام
:همه ی ما در صدد آنیم که خود را با واقعیت کنونی وفق داده و در جستجوی راه حل هایی به منظور حمایت از یکدیگر باشیم. نیروهای خلاق نیز در این زمینه یاری می رسانند. بیایید به گونه ای دیگر بیاندیشیم و خلاقیت خود را جهت همبستگی مان به کار بریم. چرا که اگر در کنار هم باشیم پیروزی از آن ماستFrom us, for you;We’re adjusting to a new reality and we’ll have to find solutions in order to support each other. Creative forces help us, let’s think outside of the box and use innovation to keep our connection and make it work, together. Because if we do it together, we’ll succeed.
******
نیل دیاموند و کووید-19
.نیل دیاموند سهم خود در پیشبرد جلوگیری از شیوع ویروس کورونا را ادا میکند. او روش خلاق جدیدی برای این کار پیدا کرده است. او شعر آهنگ مشهور خود (سویت کارولین) را برای استفاده به این منظور تغییر داده که با کلیک کردن روی لینک میشنوید Neil Diamond is doing his part to promote steps to prevent the spread of the Coronavirus – and he found a creative way to do it. Diamond changed the lyrics to his iconic hit "Sweet Caroline" for a musical PSA about the virus.
*************
اجرای سمفونی نهم بتهوون - توسط ارکستر سمفونی روتردام |
نیل دیاموند و کووید-19 |
*************
No comments:
Post a Comment