Wednesday, March 25, 2020

شنبه 28 مارچ -9 فروردین - ویروس کورونا - علایم و راه کارهای پیشگیری در گسترش آن با علی دروازه غاری - رو در رويی نظام جهانی سرمايه با بحران كرونا، و چشم انداز های پيش رو ! با پویان

گفتمان سیاسی اجتماعی


********************************
*******
*******************
Paltalk -->View all  --> All Languages --> Iran

*******

زمان برنامه :  7 شب اروپای مرکزی، 10:30 شب تهران،  2 بعداز ظهر نیویورک 

********
شنبه 28 مارچ -9 فروردین 1399

گفت و شنودی با علی دروازه غاری و پویان 

CORVID-19

ویروس کورونا -علایم  آن و راه کارهای پیشگیری در گسترش آن 

با علی دروازه غاری 

فعال سیاسی- زندانی سیاسی سابق و استاد دانشگاه

و

رو در رويی نظام جهانی سرمايه با بحران كرونا، و چشم انداز های پيش رو! 


با پویان 

 عضو سابق کنفدراسيون دانشجويان ايرانی درخارج و فعال سیاسی  


مقابله با ويروس كشنده ی كرونا، عليرغم منشا آن كه ألبته در جای خود  حايز اهميت است، از نقطه نظر جامعه ی بشری به طور كلی وظيفه ی عاجل ماست، در اين رابطه نظرات و راهبری های پزشكان و متخصصان دور انديش از اهميت والأیی برخوردار است. ولی متاسفانه در جهان سرمايه داری كه امر كسب سود و انباشت بی وقفه متعيين هر واكنش در برخورد با بحران هاست، نتيجتا دولت ها با توجه به ساختار آنها همواره در مواجهه با بحران ها اولويت سياست هاي خود را در درجه ی اول درحفظ نظام كنونی و روابط اجتماعي توليد سرمايه دارانه آن سازماندهی ميكند، و ألبته آن را بيشرمانه با منافع مردم توجيه ميكند
 امروزه جامعه ی بشری با بحرانی هولناك دست به گريبان است.  مبارزه با اين بحران در بطن خود زمينه هايی عينی برای مقابله با نظام سرمايه داری را در ابعادی جهانی متبلور ساخته، حفظ محيط زيست، جان إنسان ها يا حفظ نظام سرمايه داری انتخاب با ماست كدام يك ؟؟؟
*******

 چگونگی پیشرفت ویروس کرونا تا ساعت 7:36 شب  روز بیست و هفتم مارچ به وقت غرب آمریکا
"چگونگی پیشرفت کروید"
 ارقام بالا بر اساس آمار دانشگاه پزشکی جانز هاپکینز- نشان میدهد  که  تعداد افراد مبتلا در آمریکا در عرض سه روز دو برابرشده است. در بالا نمودار چگونگی تغییر این ارقام درهفت کشور آمریکا- اسپانیا-آلمان-ایتالیا-فرانسه - انگلیس و ایران دیده میشود
*******
Covid-19 - اطلاعات در مورد  ویروس  کرونا
********



  درکانال  تلگرام گفتمان سیاسی اجتماعی

*********

از  ما - برای شما

 اجرای سمفونی نهم بتهوون - توسط ارکستر سمفونی روتردام

:از ما برای شما
همه ی ما  در صدد آنیم که خود را با واقعیت کنونی وفق داده  و در جستجوی راه حل هایی به منظور  حمایت از یکدیگر باشیم. نیروهای خلاق نیز در این زمینه  یاری می رسانند.  بیایید به گونه ای دیگر بیاندیشیم و خلاقیت خود را جهت همبستگی مان به کار بریم. چرا که اگر در کنار هم باشیم پیروزی از آن ماست
From us, for you;
We’re adjusting to a new reality and we’ll have to find solutions in order to support each other. Creative forces help us, let’s think outside of the box and use innovation to keep our connection and make it work, together. Because if we do it together, we’ll succeed.
******
نیل دیاموند و کووید-19

.نیل دیاموند سهم خود در پیشبرد جلوگیری از شیوع ویروس کورونا را ادا میکند. او روش خلاق جدیدی برای این کار پیدا کرده است. او شعر آهنگ مشهور خود (سویت کارولین) را برای استفاده به این منظور تغییر داده که با کلیک کردن روی لینک میشنوید
Neil Diamond is doing his part to promote steps to prevent the spread of the Coronavirus – and he found a creative way to do it. Diamond changed the lyrics to his iconic hit "Sweet Caroline" for a musical PSA about the virus.
*************


نوروز 1399



طرح:  کاری از آنتونی
نوروز 1399

**********

*********

******************

گفتمان سیاسی اجتماعی

Saturday, March 21, 2020

رومینا اشرفی

گفتمان سیاسی اجتماعی


******

********************************
*******
*******************
Paltalk -->View all  --> All Languages --> Iran

*******

زمان برنامه :  8 شب اروپای مرکزی، 10:30 شب تهران،  2 بعداز ظهر نیویورک 

********

...رومینا
...دوباره دختری شد کُشته در شب 
..............

دختر و داس 

 سروده ای از شهریار دادور  

دوباره آن حدیث کهنه نو شد
دوباره شاخه ی یاسی درو شد
دوباره تیغه ی داس از کمینگاه
بر عشق ِ دختری مُهر گرو شد

دوباره دختری شد کشته در شب
دوباره شرحِ عشقی  مُرد بر لب
دوباره غیرت ِ مردانه گُل کرد
دوباره میلِ عشقی مُرد بی تب

دوباره رسم آن زنده به گوری
به تکرار آمد از آیات ِ نوری
دوباره حُکم مردانه عمل کرد
به داسی در شب از شب های کوری

دوباره زن کُشی از در درآمد
به حکم دین ، علاج از خنجر آمدـ
ـ که : زن مایملک مرد است و جز این
ـ نباشد : چونکه از پیغمبر آمد

دوباره جامعه سرگرم خویش است
به کار و عادت ِ هر روزه بیش است
به عادت بگذرد از قتل یک  عشق
چو عشق از جانب ِ زن ، ننگِ کیش است

برای زمزمه با خویش در شب
نوشتم این ترانه ی گُنگ بر لب :
ـ دوباره دختری شد کُشته در شب
دوباره میل ِ عشقی مُرد بی تب
دوباره تیغه ی داس از کمینگاه
بر عشقی شد فرو در ساکت ِ شب
دوباره . . .
دوباره ....
دو......با....ره !

شهریار دادور ـ استکهلم
27 می 2020

7 خرداد 1399 

*****

«من هم نمی‌توانم نفس بکشم»

پاییز بود
قطره‌های خون را بر کف خیابان دیدم
و لابه‌لای نیزارهای ماهشهر
موج می‌زد و
دیدم نمی‌توانم نفس بکشم

از بلندای آبی آسمان
تن‌های جوان را دیدم 
که پاره پاره 
بر زمین می‌افتادند و
نتوانستم نفس بکشم

داس
گندم‌زاران را 
از خون رومینا
رنگین کرد

آری «من هم نمی‌توانم نفس بکشم»

«ش.احمدی»


*********
دو کار از آیدا پایدار 
آیدا پایدار

آیدا پایدار
دو کار از آیدا پایدار 
**********

قاتل اصلی رومینا حکومت اسلامی و فرهنگ مذهبی و مردسالاری حاکم آن بر جامعه است!

بهرام رحمانی 

واقعه هولناک دختر ۱۴ ساله ای که به دست پدرش سر بریده شد در جامعه ایران ابعاد گستردهای یافته است. خبر قتل این دختر که رومینا اشرفی نام دارد ابتدا در روز یکم خرداد در برخی کانالهای پیامرسانی محلی تالش منتشر شد. اما داستان این قتل ناموسی فجیع چیست؟
رسانه محلی «گیلخبر» تالش در شرح ماجرا مینویسد که رومینا اشرفی، دختر ۱۴ سالهای در روستای سفید سنگان لمیر از بخش حویق تالش بود که دلباخته یکی از پسرهای همشهری شده بود. به گفته افراد محلی، مخالفتهای شدید پدر دختر با ازدواج این دو به دلیل «تفاوتهای فرهنگی»، آنها را به فکر فرار از منزل وا داشت، اما پیگیریهای خانوادهها به دستگیری آنها به دست پلیس منجر شد.
گفته میشود رومینا به دلیل حفظ امنیت جانی خود و آشنایی با خلقیات پدرش، تمایل به بازگشت به خانه نداشته اما طبق قوانین حکومت اسلامی و به تشخیص پلیس، این دختر نوجوان به ناچار به پدر خانواده تحویل داده میشود.
شواهد امر حاکی از آن است که پس از بازگشت رومینا به خانه، جو حاکم بر خانه نه تنها آرام نمیگیرد، بلکه اختلافات و تحریکات خانوادگی بالا گرفته و آتش خشم پدر شعلهورتر میشود تا جایی که پدر در روز یکم خرداد با خلوت کردن خانه، گردن رومینای ۱۴ ساله را با استفاده از داس درحالی که او در خواب بود، به طرز فجیعی از تن جدا میکند.
بهگفته افراد محلی، پدر بعد از ارتکاب جرم با در دست داشتن داس از خانه خارج شده و به قتل دخترش اعتراف میکند و توسط پلیس بازداشت و به مراجع قضایی سپرده میشود.
در حالی که کشته شدن رومینا به دست پدرش جامعه ایران را بهتزده کرده است، انتشار تصویر آگهی ترحیم این دختر نوجوان شمالی در رسانههای اجتماعی بار دیگر واکنشهای زیادی را برانگیخته است زیرا در اعلامیه ترحیم رومینا، نام «کربلایی رضا اشرفی»، پدر او که عامل این قتل ناموسی است، درج شده است.
نام پدربزرگها، برادر، دایی و عموهای رومینا نیز به عنوان صاحب عزا در این آگهی آمده است.
مراسم ترحیم سومین و هفتمین روز درگذشت رومینا روز دوشنبه ۵ خرداد در منزل پدربزرگش در روستای سفیدسنگان برگزارشد.
چنین جنایتی را باید در ایدئولوژی و قوانین حکومت قانون و مجازات مورد بحث و بررسی قرا داد که از فقه امامیه، گرفته شده است. حکومت جهل و جنایت و ترور فاسد اسلامی مقرراتی را در مورد این جرم وضع کرده بهطوری که پدر و جد پدری را در صورت قتل فرزند از مجازات قصاص معاف میگردند.
ماده ۳۰۱ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ میگوید: «قصاص در صورتی ثابت میشود که مرتکب، پدر یا از اجداد پدری مجنیعلیه نباشد و مجنیعلیه، عاقل و در دین با مرتکب مساوی باشد.»
طبق ماده ۳۰۹ همین قانون، اگر ثابت شود قاتل پدر مقتول بوده، قصاص ندارد: «این ادعاء که مرتکب، پدر یا یکی از اجداد پدری مجنی علیه است، باید در دادگاه ثابت شود و در صورت عدم اثبات، حق قصاص، حسب مورد، با سوگند ولی دم یا مجنی علیه یا ولی او ثابت میشود.»
بر مبنای همین «قانون جنگل» عاملان، بسیاری از قتلهای ناموسی از مجازات معاف میشوند. مبنای شرعی این مواد در قانون مجازات اسلامی روایت معروف «انت و مالک لابیک» است که فقها آن را چنین تفسیر کردهاند که فرزند و اموال او تعلق به پدر دارد.
تاکنون، قانونگذار در ایران، راهکاری برای حذف یا اصلاح این مواد در قانون مجازات اسلامی ارائه نکرده است بلکه حذف مجازات پدر در صورت قتل فرزند، در آخرین قانون مجازات اسلامی که در سال ۱۳۹۲ تصویب شده، همچنان وجود دارد.
در قانون حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان(مصوب ۲۵/۹/۱۳۸۱) نیز صراحتی درباره فرزندکشی پیشبینی نشده است. تنها در ماده ۲ آن، هر نوع آزار و اذیت کودکان و نوجوانان را که موجب شود به آنان صدمه جسمانی یا روانی یا اخلاقی وارد شود و سلامت جسم یا روان آنان را به مخاطره اندازد ممنوع اعلام شده است و به موجب ماده ۴ آن برای مرتکب، مجازات حبس از سه ماه و یک روز تا ۶ ماه یا جزای نقدی تا ۱۰ میلیون ریال را پیشبینی کرده است که نمیتواند کمکی به پیشگیری از فرزندکشی کند.
بر اساس برخی آمارها در سال ۱۳۸۶ از ۵/۴۱ درصد در سال به ۷/۵۱ درصد رسیده است. ۱۵ درصد از قتلهای خانوادگی به فرزندکشی اختصاص دارد و ۸۰ درصد این قتلهای خانوادگی درون خانه رخ داده است. طبق همین آمارها سالانه ۴۰۰ قتل «ناموسی» در ایران رخ میدهد. هرچند اغلب این قتلها ریشه در مسائل خانوادگی دارد، و اعضای خانواده بهویژه مردان بر اساس حقی که شرع و عرف به آنها بخشیده، از کشتن فرزندان خود نیز ابایی ندارند اساسا احکامیست که تحت تعالیم حکومت اسلامی و قوانین آن و فرهنگ مردسالارانه یاد گرفتهاند.
هنگامی که وزیر حکومت سالامی زن دومش را می کشد طبعی ست که در این حکومت مردان اسلامی و ناموس پرس هم زنان و دختران خود به بیرحمانه بکشند.
در حالی که قوانین ایران به دختران ۱۳ ساله اجازه ازدواج میدهد و بر اساس همین قوانین، امکان ازدواج رومینای ۱۳ ساله با مرد ۳۵ سالهای که با او فرار کرده بود وجود دارد، و اسلام و قوانین حکومتی نیز این نوع ازدواجها را نه تنها جرم نمیداند، بلکه حکومت و قانونگذاران مجلس و نهادهای مذهبی این جامعه تا جایی که قدتر داشتند و دارند جلوی تصویب طرحی را که ازدواج کودکان را ممنوع میکرد بگیرند.
طرح اصلاح ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی که به طرح کودکهمسری شهرت پیدا کرد، یکی از اتفاقات جنایتکارانه در حوزه کودکان بود. این طرح روز ۴ مهر ۹۷ در مجلس مطرح و یک فوریت آن تصویب شد. براساس تبصره این طرح حداقل سن ازدواج در دختران ۱۶ و پسران ۱۸ سال تعیین شد و ازدواج دختران زیر ۱۳ سال ممنوع اعلام شده بود (در حال حاضر، حداقل سن ازدواج دختران در قانون ایران ۱۳ سال است و دختران خردسالتر با اجازه قاضی میتوانند ازدواج کنند). کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس به عنوان کمیسیون اصلی بررسیکننده، این طرح را رد کرد و حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون قضایی در توضیح این اقدام اعلام کرد که این طرح به دلیل کامل نبودن آن رد شده است. اما نمایندگان کمیسیون زنان از فشارهایی خارج از مجلس برای بینتیجه گذاشتن این طرح خبر دادند. تمرکز اصلی این طرح بر کاهش آسیبهای فراوانی بود که رابطه جنسی و حاملگی اجباری بر دختران زیر ۱۳ سال وارد کرده و در مواردی جان آنها را تهدید میکند.
آخرین آمار سازمان ثبت احوال کشور در این رابطه مربوط به سال ۱۳۹۴ است. در این سال اندکی بیش از ۳۷ هزار ازدواج دختر زیر ۱۵ سال ثبت شده که ۳۰ هزار از این ازدواجها با مردان بین ۲۰ تا ۲۹ سال بوده است. ۹۶۲ تن از این دختران زیر ۱۵ سال با مردان بین ۳۰ تا ۴۰ سال ازدواج کردهاند و ۸۰ نفر با مردان بین ۴۰ تا ۸۰ سال. این آمار شامل ازدواجهایی که ثبت دفتری نمیشوند نیست.
و یکی از نقاط تراژیک در رابطه با مرگ رومینا آن است که بهمن خاوری، مردی که رومینا با او ارتباط داشته، در یک به گفتوگو در هنگام وصف جنایتی که رخ داده، در هیچ کدام از جملاتش نام رومینا را نمیبرد. وقتی خبرنگار علت را میپرسد، میگوید: «نمیتونم اسمش رو بگم، چون اون ناموسم بوده.»
در ماده ۲۲۰ قانون مجازات اسلامی ایران آمده است که «پدر یا جد پدری که فرزند خود را بکشد قصاص نمیشود و به پرداخت دیه قتل به ورثه مقتول و تعزیر محکوم خواهد شد». بررسی دلایل وجودی این ماده از قانون مجازات اسلامی به خوبی نمایانگر حضور هنجارها و ارزشهای فرهنگی مردسالار در پس زمینه یک نظام حقوقی است.
خشونتهای ناموسی تنها محدود به قتل ناموسی به بهانه روابط جنسی نمیشود. در جوامع مردسالار هرگونه تخطی زنان از هنجارها و نقشهای اجتماعی به انحاء گوناگون از قبیل خشونت فیزیکی، طلاق، حصر، اعمال محدودیت، ازدواج اجباری و حتی فروش زنان مجازات میشود.
با وجود تلاشهایی که در سطح بینالمللی برای توقف پدیده ناموسکشی صورت گرفته است، فعالان حقوق برابری زن و مرد بر این باورند که این تلاشها در نسبت با شدت و گستره این پدیده خشونتبار که سالیانه بیش از ۲۰ هزار زن را قربانی خود میکند بسیار اندک بوده است.
در سال ۲۰۰۲ مجمع عمومی سازمان ملل در تلاش برای پایاندهی به خشونتهای ناموسی قطعنامه ۵۷/۱۷۹ را ثبت کنند که در آن از کشورهای عضو خواسته شده است تا «جنایتهایی را که علیه زنان به اسم نام و ناموس صورت میگیرد پیگیری و ثبت و مرتکبان آن را مجازات کنند.»
سازمان ملل متحد در سالهای اخیر تلاشهای بسیاری نیز در راستای آموزش و آگاهیرسانی در رابطه با خشونتهای ناموسی صورت داده است. با وجود به رسمیت شناخته شدن ناموسکشی به عنوان ناقض بسیاری از حقوق زنان مندرج در «میثاق بینالمللی رفع انواع تبعیض علیه زنان» پارهای از فعالان حقوق زنان معتقدند که تفسیر مفاد این میثاق و ارتباط آنها با پدیده ناموسکشی قربانی سیاست دولتهای بسیاری از کشورهایی شده است که در آنها شاهد رواج ناموسکشی هستیم.
تنها در روزهای پایانی اردیبهشت و ابتدای خرداد در اخبار ایران چندین خبر زنکشی به چشم میخورد.
به گزارش سایت دیدارنیوز، در ۲۱ اردیبهشت زنی باردار بهنام هاجره، در سراوان توسط شوهرش به طرزی فجیع شکنجه و کشته شد. «گَمشاد زهی» شوهر هاجره با همکاری خانوادهاش ابتدا هاجره را وادار به خوردن اسید کرده و در نهایت بدنش را آتش زدهاند.
گفته میشود در ۲۷ اردیبهشت نیز سارا رخشانی پانزده ساله، باردار و ساکن زاهدان همسرش با ضربات چاقو به قتل رسیده است.
روزنامه شرق امروز ۳ خرداد گزارشی از قتل زنی بهدست همسرش در تهران منتشر کرده است. این مرد که «بیمار روانی» خوانده شده پس از کنکاش در تلفن همسرش گمان برده که او با فردی رابطه دارد و او را زده است. بهگفته خود او وقتی همسرش گفته که اینبار به او خیانت نکرده اما نمیتواند قول بدهد که در آینده نیز اینکار را نکند، او عصبانی شده و همسرش را خفه کرده و کشته است.
در گزارش بسیاری از موارد زنکشی بر وجود بیماری روانی و اعتیاد و یا جنبهای دیگر از «ناهنجاری» تاکید میشود، و بدینترتیب بر رواج روزانه این موضوع و دلایل آن پوششی گذاشته شده و موردی خاص و استثنایی جلوه داده میشود.
در گزارش شرق هم تیتر «مرد همسرکش بیمار روانی تشخیص داده شد» قتل را ناشی از مسئله روانی متهم جلوه میدهد و به شکل خاصی از روابط که مردان به موجب آن روزانه نسبت به زنان خشونت میورزند اشارهای نمیشود.
در ایران قتل زنان که گاه از آن با نام «قتل ناموسی» یاد میشود رواج بالایی دارد. اگرچه آمار زنکشی در کشور تفکیک شده و روشن نیست، اما گفته میشود «در ایران شایعترین قتلها به مسائل جنسی و ناموسی مربوط است؛ حدود ۲۰ درصد از کل قتلها و ۵۰ درصد از قتلهای خانوادگی.» برای نمونه از ۲۴ قتل مربوط به روابط زناشویی که در گزارشی در خبرآنلاین (مربوط به سال ۹۴) بررسی شده از ۲۴ مورد، سه مقتول مرد، و ۲۱ مورد زنانی بودهاند که توسط مردی کشته شدهاند.
به گزارش دیدارنیوز، از آغاز سال ۹۹ به اینسو شاهد شکلگیری موج جدیدی از قتلهای ناموسی و خانوادگی و همچنین خودکشیهای زنان جوان در مناطق مختلف بهویژه غرب کشور هستیم. تنها در دو ماه اخیر در کردستان ۷ زن بهدست اعضای خانواده- برادر یا پدر خود به قتل رسیدهاند. قتلهایی که از آن به قتلهای ناموسی یاد میشود. زنان و دختران بیپناهی که خونشان بهدست عزیزترینهایشان ریخته شده است. سارینا، زعفران، هوژان، نازنین و … کشته شدند: چون گفته بودند مردی را دوست دارند یا مردی را دوست ندارند، چون گوشی موبایل داشتند و در صفحه اینستاگرامشان لباس محلی میفروختند، چون کسی گفته بود که با مردی در خیابان حرف زدهاند و…
فرشته نجاتی اهل مریوان بود. ۱۸ سال داشت و مادرش در یک آسایشگاه روانی بستری بود. دو روز قبل از مرگش با التماس از مسئولین آسایشگاه خواست به او پناه دهند وگرنه کشته خواهد شد. کسی حرفش را جدی نگرفت. فرشته از مادرش خداحافظی کرد، لباسهایش را درون ساکی گذاشت و به زن همسایه گفت برای خداحافظی آمدهام، این لباسها هم یادگاری باشد برای تو، زن همسایه جدیاش نگرفت. روز بعد پدر فرشته به اتهام اینکه او با پسری رابطه داشته سرش را گوش تا گوش برید. پزشکی قانونی، اما گفت: فرشته نجاتی باکره بوده!
سارینا غفوری تنها ۲۵ سال داشت، اهل سنندج بود و دختری ۵ ساله داشت. سارینا خیاط لباس محلی بود و برای فروش کارهایش صفحه اینستاگرامیای با تعداد پیگیری کنندگان زیاد داشت، این مسئله به مذاق برادرش خوش نیامده بود. تصمیم سارینا برای ازدواج با مردی که دوستش داشت خون برادر را به جوش آورد. سارینا غفوری که از نظر برادر مایه ننگ و آبروریزی بود پس از بی اثر بودن کتکها و تهدیدهای برادر، به دست او کشته شد. برادر سارینا مانند سایر قاتلین خواهرکش به راحتی آب خوردن از قصاص نجات یافت.
هوژان ۱۶ ساله و ساکن دیوان دره بود، بدن نحیفش زیر مشت و لگدهای پدر طاقت نیاورد و پس از ۳ ماه کُما، مرد! یعنی بهدست پدر کشته شد. گناه هوژان این بود که گفته بود: پدر من او را دوست دارم!
زعفران محمدی اهل مریوان بود که بعد از طلاق قصد ازدواج با مرد دیگری را داشت. پدرش مخالف بود. زعفران به همراه مرد به خانه پدر آن مرد میرود. پدر مرد به پدر زعفران خبر میدهد که دخترش آنجاست. پدر زعفران او را با دستان خودش خفه میکند و جنازهاش را به وسط میدان روستا برده و به همه اعلام میکند که ببینید این منم که این لکه ننگ را پاک کردم. پدر زعفران قبل از ارتکاب به قتل مدام از طرف مردم مورد سرزنش بود که دخترت با یک مرد در ارتباط است.
آمار کشتار زنان در کردستانِ سال ۹۸ نیز تکاندهنده است، از ابتدای آن سال تا آذر ماه، ۱۰۳ زن به دلیل اختلافات خانوادگی و ترس مدام از کشته شدن توسط اعضای خانواده خودکشی کردند و ۲۵ زن قربانی قتل ناموسی شدند. مساله دردناک در خصوص خودکشیهای از نوع خودسوزی در کردستان ایران و عراق این است که در بعضی موارد خودسوزی به اجبار مردان خانواده صورت گرفته است. به عنوان مثال در یک مورد دختری در سنندج با پسری به ساندویچ فروشی میرود؛ پدر دختر بعد از دیدن این صحنه او را وادار به خودسوزی میکند.
همزمان با قتل رومینا داستان یک فیلم توقیف شده سینمای ایران توجه کاربران شبکههای اجتماعی از طیفهای مختلف را به خود جلب کرد.
فیلم «خانه پدری» ساخته کیانوش عیاری موضوع توئیتهای دو طیف منتقد و حامی حکومت ایران بود. اما چرا این فیلم پس از یک سال از زمان توقیف مجدد و عدم اکران عمومی با قتل رومینا اشرفی به دست پدرش دوباره بر سر زبانها افتاد؟
خانه پدری به کارگردانی، نویسندگی و تهیهکنندگی کیانوش عیاری در سال ۱۳۸۹ ساخته شد. داستان این فیلم از سال ۱۳۰۷ و با صحنه تکاندهنده تعقیب و گریز یک دختر توسط پدر و برادر کوچکش و نهایتا قتل او آغاز میشود.
این فیلم چند اپیزودی که به مسائلی نظیر قتل ناموسی و مشکلات زنان ایران طی هفتاد سال میپردازد برای اولین بار در سیودومین دوره جشنواره فیلم فجر روی پرده رفت.
فیلم «خانه پدری» یک فیلم اجتماعی سه اپیزودی، روایت اتفاقی وحشتناک در خانوادهای است که راز سر به مهرش در طول ۶ نسل مخفی میماند و تاثیراتی در روند زندگی افراد خانواده میگذارد.
کیانوش عیاری یکی از معدود کارگردانان ایرانی است که تلاش کرده وضعیت جامعه کشورش را در ریشه شخصیتهایی که پرورش داده روایت کند. برای او سینما نه محلی برای روشنفکری است و نه دکانی برای دلالی. عیاری آمده تا روایتهایی را مقابل دوربینش قرار دهد که هیچ کارگردانی به آن نمیپردازد. نه به خاطر آن که پرداختن به این سوژهها ممکن است برای کارگردان گران تمام شود بلکه کمتر شخصی در سینمای ایران به اندازه عیاری دغدغهمند به جامعهاش نگاه میکند. این حقیقت را میتوان در فیلم خانه پدری هم جستوجو کرد.
کیانوش عیاری در تلاش است تا ثابت کند آنچه بر جامعه ایران گذشته، نه حاصل فشار غرب است و نه تاثیرپذیری از شرق. او جامعه ایران با فرهنگی عقبمانده و دستکاریشده را محصول کاهلی مردم خودش میداند. مردمی که هرگز برای پیشرفت و توسعه تلاش نکردهاند و با تاریخپرستی و فرار از واقعیت، خود را در زندان زندگی محبوس کردهاند. او ویرانی جامعه ایران را بدون هیچ دخالت خارجیای پذیرفته است. و این نگاه عیاری به جامعه ایرانی، نگاهی نیست که برای بسیاری از اطرافیانش قابل تحمل باشد.
عیاری از دغدغهای حرف میزند که برای بسیاری از ایرانیها، اصلا قابل درک نیست. او از دنیایی حرف میزند که برای ذهن خیالپردازانه ایرانی سنگین است و برای ذهن سرکوبکننده سرشار از نگرانی. اما خانه پدری، نه تنها بهترین اثر سینمایی او بلکه یکی از بهترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران است.
موضوعی که کیانوش عیاری در خانه پدری به سراغ آن رفته، آنقدر بکر و تازه است که میتواند هر تماشاگری را برای سالها درگیر خود کند. او در خانه پدری روایتی نفسگیر از قتل دختر یک خانواده توسط برادر و پدرش را به تصویر میکشد. خواهری که «شاید» مرتکب یک اشتباه شده اما جامعه و خانواده او، توانایی تحمل این اشتباه را ندارند. و چه زیبا خفقانی خودساخته را نظاره میکنیم. در خانه پدری به واکاوی سایه سیاه ظلم بر پیکره زنان ایرانی پرداخته میشود.
بنابراین در روایت ۱۰۰ دقیقهای که از دوران قاجار تا معاصر به تصویر کشیده میشود، میتوان دیکتاتوری خانگی مردان بر علیه زنان ایرانی را به خوبی درک کرد. در خانه پدری کارگردان همه تلاشش را میکند تا نشان دهد خفقان مردانهای که زنان ایرانی تحمل میکنند، به همان اندازه که برای زنان زیانآور است، به مردان نیز خسارت وارد میکند. در خانهای که عیاری به تصویر میکشد، مرد و زن با هم قربانی فرهنگ مخفیگرا و آبروپرست میشوند.
در اپیزود دوم فیلم، زیرزمین که ملوک در آن دفن شده به محل نگهداری انگورهای باغ تبدیل میشود، اما باز هم رسیدن خبر قتل فرزند به مادرش است که همه چیز را به هم میریزد. در اپیزود سوم، باز هم میبینیم که زیرزمین محلی است برای نسل بعدی خانواده که برای پنهان شدن از فرهنگ مردسالارانه، تصمیم به خودکشی میگیرد. در اپیزودهای بعدی زیرزمین قفل میشود اما راز پشت آن است که هنوز هم خانواده را اذیت میکند. در هر اپیزود، زیرزمین هراسناک خانه پدری مثل سایهای شوم بر پیکره زنان خانواده افتاده است. بنابراین تفکری که باعث قتل ملوک شده بود، باعث مرگ سایر زنان خانواده هم میشود. تفکری که حالا زیر خاک است اما هنوز هم باعث قتل عامهای ناخودآگاه میشود. در خانه پدری میتوان تکرار تاریخ را هم جستوجو کرد.
خانه پدری درباب ناموسپرستی، پنهانکاری و فرار از حقیقت است. سه واقعیت جامعه ایران در صد سال گذشته که کیانوش عیاری به زیبایی سرنوشت آنها را به تصویر میکشد. میتوان حقیقت را دفن کرد، آن را قفل کرد و روی آن تیغه کشید اما در مسیر رسیدن به مدرنیته، باید آن را واکاوی کرد.
متاسفانه موارد ناموسکشی تنها محدود به پراکنده گزارشهایی نمیشود که هر از گاهی از میان سرخط خبرها سربرمیآورند و برای اندک زمانی افکار عمومی را بهخود جلب میکنند و سپس جای خود را به اخبار دیگر میدهند و فراموش میشوند. در واقع، تنها بخش ناچیزی از موارد متعدد ناموسکشی بهطور خاص و خشونتهای ناموسی بهطور عام به رسانههای جمعی انعکاس مییابند و بخش اعظم موارد ناموسکشی بدون جلب توجه افکار عمومی و فعالان مدنی و حقوق بشر بهدست فراموشی سپرده میشود.
بسیاری از موارد ناموسکشی بهطور کلی به مقامات انتظامی و قضایی گزارش نمیشوند یا اینکه در صورت گزارش شدن بنا به دلایل گوناگون توسط نهادهای دولتها ثبت نمیشوند از اینرو، به سختی میتوان آمار دقیقی در رابطه با موارد ناموسکشی ارائه کرد. با این حال، برآورد سازمان ملل دال بر این است که سالیانه پنج هزار زن در نقاط مختلف جهان قربانی ناموسکشی میشوند و جان خود را از دست میدهند. این در حالی است که سازمانهای فعال در زمینه مبارزه با ناموسکشی معتقدند که تعداد قربانیان ناموسکشی افزون بر برآورد سازمان ملل بوده و بالغ بر ۲۰ هزار نفر است.
ازجمله دلایلی که یک زن را قربانی خشونت افراد خانواده خود میکند میتوان به تن در ندادن به ازدواج اجباری، قربانی تجاوز و آزار جنسی واقع شدن، درخواست طلاق(حتی از همسر آزاردهنده) و اتهام روابط جنسی اشاره کرد.
چنان که از تعریف بالا برمیآید ناموسکشی جنایت مردان علیه زنان به اسم حیثیت و نام و ناموس است. خاستگاه اصلی ناموسکشی جوامع و فرهنگهای مردسالاری است که در آنها شرافت، ناموس و حیثیت مردان به «حجب و حیا» زنان گره خورده است. در چنین فرهنگیهایی حیثیت و اعتبار مردان که خانواده، طایفه و تباری را رهبری میکنند در مواجهه با «شرم» ناشی از «بیعفتی» زنان چنان خدشهدار میشود که چارهای جز اعاده حیثیت به وسیله ریختن خون زن یا زنان خاطی باقی نمیماند.
واقعا دولتها و سازمانهای بینالمللی در رابطه با مبارزه با ناموسکشی چه کردهاند؟
واقعیت این است که دولتها بهویژه دولتهای اسلامی تاکنون تلاش زیادی برای جلوگیری از تداوم ناموسکشی نکردهاند و در بسیاری از کشورها قوانین جزایی مانع از مجازات عادلانه مردان ناموسکش میشوند.
آنچه در کنار وقوع این قتلها تاسف بار است، عدم مجازات و قصاص قاتلین بر اساس مفهوم «ولایت قهری پدر و سقوط قصاص» در قانون مدنی ماست؛ معافیت از مجازات قتل بر اساس قاعده ولایت قهری پدر، کلی بوده و انگیزه، علت، شرایط و حتی تساوی دین پدر و فرزند نیز در آن نقشی ندارد؛ بدین معنی که اساسا تفاوتی نمیکند پدر یا جد پدری به چه دلیل و با داشتن کدام انگیزه، اقدام به قتل فرزند خود کرده باشد، بلکه صرف وجود رابطه ابویت بین قاتل و مقتول سبب سقوط مجازات قصاص و معافیت قاتل از آن خواهد بود.
بیگمان این وضعیت دست قاتلان بعدی را برای قتل باز میگذارد، پذیرش اجتماعی قتلهای ناموسی درد دیگری است، برخی مردم ساکن در روستاها و شهرهای محل وقوع قتل، با قاتلان چونان قهرمانان فاتح رفتار کرده و کارشان را تایید میکنند.
چند روایت بالا نمونههای کوچکی از فاجعه بزرگ قتلهای ناموسی در کردستان و البته در ایران و جهان است.
بیش از چهل سال است زندگی روزمره تمامی جامعه ما، همواره شاهد رفتارهای خشونتآمیز بهویژه از سوی حکومت است. خشونت بهطور مکرر در قالبها، صورتها و ابعاد گوناگون تکرار میشود.
بر پایه قوانین جاری در ایران، پدر رومینا به عنوان قاتل قصاص نمیشود. مطابق با ماده ۲۲۰ قانون مجازات اسلامی، پدر در جایگاه ولی دم در قتل فرزند قصاص نمیشود بلکه قصاص تبدیل به دیه و تعزیر میشود. با این حال هنوز جزئیاتی از احتمال آغاز مراحل قضائی و محاکمه این پدر قاتل منتشر نشده است.
چهارشنبه هفتم خرداد ۱۳۹۹ - بیست و هفتم مه ۲۰۲۰
*******
از  ما - برای شما

:از ما برای شما
همه ی ما  در صدد آنیم که خود را با واقعیت کنونی وفق داده  و در جستجوی راه حل هایی به منظور  حمایت از  یکدیگر باشیم. نیروهای خلاق در این زمینه  یاری می رسانند. بیایید با هم در مورد حل این مساله بیاندیشیم

From us, for you
From us, for you. We’re adjusting to a new reality and we’ll have to find solutions in order to support each other. Creative forces help us, let’s think outs...
******
طرح:  کاری از آنتونی
نوروز 1399

*********

******************

گفتمان سیاسی اجتماعی

Thursday, March 19, 2020

شهروندان جهان

گفتمان سیاسی اجتماعی


******

********************************
*******
*******************
Paltalk -->View all  --> All Languages --> Iran

*******

زمان برنامه :  8 شب اروپای مرکزی، 10:30 شب تهران،  2 بعداز ظهر نیویورک 

********

شهروندان جهان

موزیک ویدئو: شهروندانِ جهان | ترجمه: مارال | زیرنویس: پراکسیس

*****
شنبه 14 مارس 2020 - 24 بهمن 1398

"موج جدید جنبش فمینیستی جوان در اروپا" 

گزارشی از سازماندهی سراسری زنان* اعتصابی;کلن-آلمان

 فمینیستی، کوییر و آنتی راسیستی *

 هشتم مارس 2020 در آلمان- کلن


***********
Covid-19-اطلاعات در مورد ویروس  کرونا
Coronavirus
Interim Guidance for Preventing the Spread of Coronavirus Disease 2019 (Covid-19) in Homes and Residential Communities


****
Notify NYC: Do you have the facts about Covid-19? Here's what you need to know:

***************
Novel Coronavirus (COVID-19): What You Need to Know What is Coronavirus?  • Coronaviruses are a family of viruses that cause mild illnesses like a cold, to more serious illnesses like pneumonia.  • A novel (new) coronavirus is a type of coronavirus that has not previously been seen in humans. • 2019 novel coronavirus is a new type of coronavirus identified as the cause of an outbreak of respiratory illness (which affects breathing) called COVID-19.  • COVID-19 infections have now been reported in many countries including the United States. For an updated list of affected areas, visit cdc.gov/coronavirus. 

What are the Symptoms of Coronavirus? • Commonly reported symptoms include fever, cough or shortness of breath.  • Most people with COVID-19 will have mild symptoms. People who are at most risk for severe illness are those who have other health conditions, including chronic lung disease, heart disease, diabetes, cancer or a weakened immune system. 

How Does Coronavirus Spread? • The virus is likely to be spread from person to person between people who are in close contact with one another (within about 6 feet) through respiratory droplets produced when an infected person coughs or sneezes. 

Who is Most at Risk for Coronavirus? • People who are at most risk for severe illness are elderly or have other health conditions such as chronic lung disease, heart disease, diabetes or a weakened immune system.  

How Can I Protect Myself and Others from Coronavirus? • Wash hands often with soap and warm water for at least 20 seconds. Use an alcohol-based hand sanitizer if soap and water are not available. • Cover your mouth and nose with a tissue or your sleeve when sneezing or coughing. Do not use your hands.  • Do not touch your eyes, nose or mouth with unwashed hands. • Do not shake hands. Instead wave or elbow bump. • Monitor your heath more closely than usual for cold or flu symptoms. • Get the flu shot. Although the flu shot will not protect you from COVID-19, it will help prevent the flu which has similar symptoms to this coronavirus. 

What Should I do if I Feel Sick? • Stay home and call your doctor if you have cold or flu symptoms like coughing, shortness of breath, fever or sore throat. • If you do not feel better in 24-48 hours, seek care from your doctor.  • Avoid going out in public. Do not go to school or to work until you have been fever-free for at least 72 hours without the use of fever reducing drugs like Tylenol or ibuprofen.  
   
The NYC Health Department may change recommendations as the situation evolves.                             3.8.20 
• If you need help getting medical care, call 311.  • NYC will provide care regardless of immigration status or ability to pay. • Hospital staff will not ask about immigration status. Receiving health care is not a public benefit identified by the public charge test. 

Is it Safe to Attend Large Gatherings? 
• If you are sick, stay home.  • If you have chronic lung disease, heart disease, cancer, diabetes, or a weakened immune system, avoid unnecessary events and gatherings. • If you have no symptoms, it is okay to go to events, but practice good hygiene and remain vigilant about your health.   • Right now, no large events or public gatherings are cancelled but we are monitoring developments and will adjust as needed.   

What Else Can I Do? • Help reduce overcrowding. • Consider telecommuting where possible. Private-sector employers should consider allowing employees to telecommute if the job allows.   • The City is also asking private-sector employers to consider staggered work hours. For example, instead of 9 a.m. to 5 p.m., consider changing some work hours to 10 a.m. to 6 p.m. or 8 a.m. to 4 p.m.  • Walk or bike to work, if you can. • When taking the subway, if the train is too packed, be patient and wait for the next one. • If you have family or friends who have a chronic health condition, do not visit them if you feel sick. 

What Should I Do about Harassment or Discrimination Related to Coronavirus? • It is important to separate facts from fear and guard against stigma. A lot of information circulating about coronavirus on social media and in some news reporting is not based in the facts.  • Support your friends, neighbors and colleagues by sharing this fact sheet to counter misinformation. Obtain information from trusted sources like the NYC Health Department. • If you are being harassed due to your race, nation of origin or other identities, call 311 to report discrimination or harassment to the NYC Commission on Human Rights.  • If you are experiencing stress or feeling anxious, contact NYC Well at 888-NYC-WELL (888-6929355) or text “WELL” to 65173. NYC Well is a confidential help line that is staffed 24/7 by trained counselors who can provide brief supportive therapy, crisis counseling, and connections to behavioral health treatment, in more than 200 languages. 

Where Can I Get More Information? • For real-time updates, text COVID to 692-692. Messages and data rates may apply. Check your wireless provider plan for details. • Visit nyc.gov/coronavirus for additional resources and information. 
****
How Coronavirus Hijacks Your Cells,
The intricate journey of the virus that causes Covid-19

******

 "معمای انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و محتوای پلاتفرم برنی سندرز"

مطلبی جدید ازدکترسیروس بینا استاد اقتصاد در دانشگاه مینه سوتای آمریکا

************

شنبه 7 مارس 2020 - 17 اسفند 1398

تحولات جنبش زنان ایران در چهل ساله‌ی اخیر
 و چالش‌های پیش رو

با فریبا امیرخیزی
"کارزار مبارزه علیه خشونت بر زنان"

*********
*********

شنبه 1 فوریه 2020 - 12 بهمن 1398

"نئوليبراليسم"

نئوليبراليسم به چه مفهوم است؟
 يك برنامه اقتصادی دولتی؟
يك سياست جهانی ؟
يك دشنام سياسی؟ 
آيا جمهوری إسلامی يك حاكميت نئوليبرال است؟

گفت و شنودی با پویان
 فعال سياسی
و
 عضو سابق کنفدراسيون دانشجويان ايرانی در خارج 

*****
ای خاوران خیز نظر کن

 سروده ای از محسن رجب زاده


ای خاوران خیز نظر کن
ای خاوران خیز نظر کن
خیز و نگه کن
که ز بذر وجودتان
کل شهر ها شده پر از مبارزان
خیز و نگه کن
که ز خون این این دلاوران
کل خیابانها شده رنگ ارغوان
هان شرر کن شعله ور کن
انقلابی وقت کار است
این دل از این پراکنده گی
سخت بی زار است
خیز و به هم وصل کن این خشم توده را
زیر و زبر کن تو این نظم کهنه را
بر قرار کن نظم شورا
برقرار کن نظم شورا

محسن رجب زاده


26 دیماه نود و هشت

***********

شنبه 25 ژانویه 2020 - 5 بهمن 1398

"طبقه ی کارگر ایالات متحده ی آمریکا و سیاست های ترامپ"


با دکترعبدی جوادزاده
********
شنبه 18 ژانویه 2020 - 28 دیماه 1398
آرایش نظامی سرکوبگران در مقابل دانشگاه امیرکبیر ۲۴ دی ۱۳۹۸

بحث آزاد، نقدی به اوضاع سياسی اجتماعِی ايران و منطقه


با پویان

 عضو سابق کنفدراسيون دانشجويان ايرانی در خارج و فعال سياسی



*********

شنبه 11 ژانویه 2020 - 21 دیماه 1398

"مقدمه ای بر "وجه توليد آسیايی"
"The Asiatic Mode of Production; AMP"
 و پیامدهای استبداد در عملكرد رژيم جمهوری اسلامی


با تراب ثالث
 سردبیر نشریه ی"کندوکاو" از سال 1357 تا امروز و 
دبیر گرایش سوسیالیستی انقلابی از سال 1360 تا امروز 

و

 با پویان

 عضو سابق کنفدراسيون دانشجويان ايرانی در خارج و فعال سياسی

فایل های صوتی/ویدیو کلیپ
 بخش یکم    بخش دوم       بخش سوم  
  
  بخش پایانی
    با مهدی ایزد یار


*********************

هفتم دیماه 1398- 28 دسامبر2019


نقش جنبش آبان ٩٨ در شفافيت تاريخ

در پيچ های تند تاريخ همواره واقعيت هايی آشكار ميشود كه شايد در روند حركت طبيعِی آن امكان پذير نبوده و در بستر اين واقعيت  دیگر جایی برای توجیه نمیتواند وجود داشته باشد، و با توجه به اين شرايط تاريخی، سخنگويان جمهوری اسلامی وقيهانه و با صراحت از جايگاه خود به مردم معترض كه برای  نان ، آزادی ، برابری به خيابان  ها آمده اند، اعلام جنگ ميكند.
حسين نجات، معاون فرهنگی سپاه پاسداران اخيرأ گفته "مدل جديد براندازی غرب ،  ناجنبش اجتماعی است كه تكيه به افراد فرودست جامعه دارد، افرادی كه محصول  حاشيه نشينی و بيسوادی هستند ودر فضای مجازی آلوده شده اند." 


گفت و شنودی با پویان 


 عضو سابق کنفدراسيون دانشجويان ايرانی در خارج و فعال سياسی       

************


ویدیو کلیپی به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر، روز دانشجو از داخل ایران

جنبش دانشجویی و دانشگاه در ایران زنده است 

هموطن بر پا خیزیم

کاری جدید از عقاب

برای دیدن کلیپ اینجا کلیک کنید

*****

"نمی ترسند"،

سروده ای از شهریار دادور

************

 شنبه 23 آذرماه1398 - 14 دسامبر  2019  
١٦ آذر تجلی جنبش دانشجويی  

شنبه گذشته، شانزدهم آذر، جنبش دانشجويی بار ديگر در شرايط به شدت امنيتی جسورانه طنين صدای خود در همبستگی و  وحدت با خيزش خونين آبان را با شعار 

"آبان ادامه دارد/ حتی اگر شب و روز / بر ما گلوله بارد"

 با صدای بلند به جهان إعلام كرد


  



 



گفت و شنودی با پویان
 عضو سابق کنفدراسيون دانشجويان ايرانی در خارج و فعال سياسی

@@@@@

@@@@@@@@@@@@@@@
اندرون های توانا
سروده ای از ساسان دانش
تقدیم به یارانی که سرافراز رفتند تا انسان را معنا کنند و تقدیم به یارانی که رنج

زندان را شکیبایی می کنند تا معنای انسان را ژرفا بخشند

@@@@@@@@@


*********
 شنبه 16 آذر ماه1398  - 7 دسامبر  2019  

دست های آغشته به خون  رژيم جنايت كار جمهوری اسلامی

با پویان 


غافلان
همسازند
تنها طوفان
                      كودكان نا همگون می زايد
همساز
سايه افكنانند
محتاط
در مرز هاي آفتاب
در هيأت زندگان
                           مردگانند

و اينان دل به دريا افكنانند
به پاي دارنده ی آتش ها
زندگانی
                        دوشادوش مرگ
                                                 پيشاپيش مرگ
همواره زنده از آن سپس كه با مرگ
و همواره بدان نام
                              كه زيسته بودند
كه تباهي
از درگاه بلند خاطرشان
                           شرمسار و سرافكنده ميگذرد
كاشفان چشمه
كاشفان فروتن شوكران
جويندگان شادی 
                           درمجری آتشفشان ها
شعبده بازان لبخند
                             در شبكلاه درد
در جا پايی ژرف تر از شادی
در گذرگاه پرندگان

در برابر تندر مي ايستند
خانه را روشن ميكنند
و مي ميرند.

         احمد شاملو

با پویان 

 عضو سابق کنفدراسيون دانشجويان ايرانی در خارج و فعال سياسی
***************************

سروده ای از شهریار دادور 
****
 "ﺳﺮودی در ﺳﺘﺎﯾﺶ ﺑﯽ اﻧﺪازﮔﯽ " 
در ﺳﺘﺎﯾﺶ ﻣﺮدم
*****


 "ﺳﺮودی در ﺳﺘﺎﯾﺶ ﺑﯽ اﻧﺪازﮔﯽ " 
در ﺳﺘﺎﯾﺶ ﻣﺮدم

 ﭼﻪ ﺑﺴﯿﺎرﯾﻢ ، ﭼﻪ ﺑﺴﯿﺎرﯾﻢ 
ﭼﻪ ﺑﺴﯿﺎرﯾﻢ و ﭘﺮﮐﺎرﯾﻢ 
ﺑﺮای ﺳﺮﻧﮕﻮﻧﯽ ﺑﺴﺎط ﺗﻮ
 ﺑﻪ ﭘﯿﮑﺎرﯾﻢ
ﭼﻪ ﺑﺴﯿﺎرﯾﻢ
 ﭼﻪ ﺑﺴﯿﺎرﯾﻢ و ﭘﺮﮐﺎرﯾﻢ
 ﺑﺒﯿﻦ اﻓﺰوﻧﺘﺮ از ﻫﺮﭼﻪ ﺷﻤﺎرش ﻣﯽ ﺷﻮد اﻧﺴﺎن
 ﺑﺮ اﯾﻦ ﭘﻬﻨﺎی ﺑﯽ ﺳﺎﻣﺎن
 ﻣﻦ و ﻣﺎ ﺑﺎ ﻫﻤﯿﻢ و
 ﮔﺮم ﭘﯿﮑﺎرﯾﻢ



*************

 زندانی - کاری از مهدی ایزد یار

برای دیدن کلیپ یوتیوب اینجا کلیک کنید


  زندانی - کاری از مهدی ایزد یار

 زندانی - کاری از مهدی ایزد یار

طرح، نوشته، سروده و خوانش

 از مهدی ایزد یار 

 بیست و پنج مارس  2017


تور ها   ساختند و قصه ها پرداختند
     زنجیر ها  تافته کردند  و  دیوارها کشیدند 
    شمشیر ها  گداختند 
  و به هم پیوند زدند 
 تا پر قدرت ترین  و زیبا ترین طبیعت
  که نشان دوست داشتن  و زندگی است را به حبس بکشند 
  تا صدای آنهایی را  که با بیانشان
 می توانند  قدرت تیز جنایت  ظلم و دروغ را ذوب کنند
 به بند به کشند 
   آنان  غافل از آنند 
که زندگی، شور و دوست داشتن را نمی توان به بند کشید 
 فریاد آزادی خواهی  و آزادی خواهان را 
 خیال خامی است خاموش کردن ......... 
تا خورشید نیرو بخش
  تا باران  زندگی زا 
  تا زمین  زاینده  
  در من و تو  و تو
 ای آزادی  ظاهرا  به بند کشیده   وجود دارد
   می توان ...فریاد زد 


مهدی ایزد یار ...... بیست و پنج مارس  2017 


****************

*****************


!روز دانشجو، گرامی باد

دانشجویان سراسر کشور با حضور موثر خویش در خیابان‌ها و دانشگاه‌ها، شانزدهم آذر 1398 را گرامی داشتند و علیه سرکوب، کشتار، حجاب اجباری، تبعیض و نابرابری‌های اجتماعی، به ویژه علیه دستگاه مخوف امنیتی و قضایی به اعتراضگری پرداختند.
یکی از زیباترین رخدادهای امسال، نسبت به سال‌های گذشته، این بود که جنبش دانشجویی، پس از یک دوره‌ی طولانی سیطره‌ی کاسبان قدرت بر جنبش دانشجویی، چه اصلاح‌طلبان حکومتی و چه اپوزیسیون تقلبی در قالب سازمان‌ها و احزاب کاغذی، سرانجام با تلاش و مبارزه‌ی پیگیر خویش، جایگاه راستین خود را به دست آورد؛ خیزش فرودستان دی ماه 1396 و پیرو آن، خیزش اجتماعی آبان ماه 1398 یاری رساند تا جنبش راستین دانشجویی فعالیت خود را با هویت واقعی خویش، بار دیگر آغاز کند.
در تجمع روز دانشجو در دانشگاه هنر تهران، دانشجویان هنر با یک نوآوری، یک چیدمان اعتراضی درست کرده بودند و همراه با پلاکاردی که روی آن نوشته بودند: "به یاد کشته شدگان بی‌تدفین" به "روز دانشجو" ژرفا بخشیدند. گفتنی است که کیفیت برگزاری مراسم گرامیداشت روز دانشجو در سراسر کشور امسال، نشان داد که به هویت واقعی خود دست یافته است، یکی از این پارامتر‌ها در سراسر کشور، تهیه‌ی پلاکاردهایی در مورد "سرنگونی نئولیبرالیسم" بود که به شدت اصلاح‌طلبان و اپوزیسیون تقلبی را به ویژه یکی از نظرپردازان آنها "احمد زیدآبادی" را افزون بر اینکه عصبانی کرد، او را وادار به واکنش نیز کرد
بدیهی است که پیروزی هر جنبش اجتماعی، ازجمله جنبش دانشجویی در گرو استقلال آن جنبش و حفظ جایگاه واقعی آن جنبش در کنش‌های اجتماعی میسر خواهد بود

ساسان دانش

---------------------------------

شنبه 23 نوامبر2019-2 آذرماه 1398

ساعت 2 بعدازظهر نیویورک - 10:30 شب تهران -8  شب اروپای مرکزی

تئوری پست مدرنیسم

با عبدی جوادزاده

استاد دانشگاه در آمریکا


**********

شنبه نوزدهم اکتبر 2019

 بیست وهفتم مهرماه 1398

ساعت 2 بعدازظهر نیویورک - 10:30 شب تهران -8  شب اروپای مرکزی

ادامه ی بحث گذشته

نظر و كنكاشی  در پديده هاِی "دولت ملت"،
 "دولت"،"دولت مدرن" و "ناسيوناليسم"


با پویان

 عضو سابق کنفدراسيون دانشجويان ايرانی در خارج و فعال سياسی
"حاكميت مدرن" بدون شك ريشه در عروج سرمايه داری تاريخی دارد، ولی در پروسه اين روند و هم زمان روابط تشكيل هويت هاي جمعی پيشين را دچار انفصالی مدرن ميكند. بدين ترتيب جوامع غيرسرمايه دارانه تحت فشار گسترش تاريخي سرمايه دارانه مجبور به اتخاذ پروژه های ناسيوناليستی به منظور بقای سياسی خود ميشوند، به اين ترتيب اين پروژه ها به دليل موتور محركه ی  بيرونی آن، شكل قالب سياسی ملت يعني "حاكمتی مدرن".
پيش از محتوای اجتماعی ملت،  انباشت اوليه صورت ميگيرد ، به اين ترتيب شاهد حاكميت هايی سياسي با پارادوكس نظام سرمايه داری و حاكميت "غير مدرن" عقب مانده روبرو هستيم كه بررسی تجربی و نظری اين روند ريشه در ناموزونی حركت سرمايه و نتايج مركب آن دارد
**************


آیا این بخاطر آزادی است؟

*******

امروز 26 مهرماه سالروز تولد "ندا ناجی" از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر است. او صد و هفتاد و‌ ‌یک روز است که در بازداشت است. متن زیر را همسر وی "جمال عاملی" نوشته و در توئیتر خود منتشر کرده است

امروز تولد 30 سالگی توست و صدوهفتادویکمین روز از بازداشت‌ات ️و من که باید چیزی بنویسم برای تو، برای دلتنگی‌هایم، حالا که نیستی نوشتن برایم سخت‌تر شده، آن وقت‌ها که پیش هم بودیم، هرچه می‌نوشتم، اول به تو نشان می‌دادم؛ تو باید تشخیص می‌دادی که نوشته‌ام به درد بخور است یا نه، و حالا نیستی و من سعی می‌کنم اصلا به این فکر نکنم که این سطرها می‌توانند چقدر ضعیف باشند.
️پاییز هفت سال پیش بود که برای اولین بار در پارک ایرانشهر همدیگر را دیدیم و من چقدر خوشبخت بودم که آن روز تو را یافتم. از آن روز تنها دوبار از هم جدا بوده‌ایم و بی‌خبر از هم، بار اول همان سال 1391 بود و دوهفته‌ای که من بازداشت بودم و این بار 171 روز است که تو در بازداشتی و معلوم نیست این بازداشت لعنتی تا کی قرار است کش بیاید
️آدم‌ها توان عجیبی در عادت کردن دارند، راستش را بخواهی از یک طرف می‌ترسم از اینکه به جای خالی‌ات عادت کنم، می‌ترسم نباشی و من یادم برود که نیستی و از طرفی دیگر ترس از دست دادنت و نبودنت برای سال‌ها مثل خوره به جانم افتاده و هربار تو را به یاد می‌آورم که از پشت شیشه‌ی کدر سالن ملاقات گفتی برای هفت سال و نیم خودت را آماده کرده‌ای و انقدر محکم این جمله را گفتی که من مبهوت این‌ همه قدرت و ایمانی شدم که در تو بود و نتوانستم بگویم که چقدر دلم برایت تنگ شده و چقدر به بودنت نیاز دارم
️ندای جانم، تو بهترین رفیقم بودی و هستی و می‌دانم که برمی‌گردی تا باز باهم سعدی بخوانیم، باز باهم فیلم ببینیم و بعد باهم سوار موتور شویم و برویم بیرون و تو "سرود کارگر" را بخوانی: (چرخ صنعت به گردش فتد از سر انگشت زحمتکشان...) و من فقط کارگر، کارگر، کارگرش را بلد باشم که با تو همراهی کنم
تولدت مبارک رفیق

***************

علیه تهاجم ترکیه به کردستان سوریه

ترانه‌ی صلح

مجید نفیسی

ای جنگ
تا چند دروازه‌های شهر مرا می‌کوبی؟
بگذار فریادی شوم
تا دیگر طنین کوبه‌های سنگین ترا نشنوم
فریادی بلندتر از غرش طیاره‌های جنگی
بر فراز شهر جنگ زده
فریادی ژرفتر از ناله‌های مرگ
در دهان بی‌شرم خاک.
***********
بحث و گفتگو
 درگفتمان سیاسی اجتماعی
در پلتاک
شنبه 12- اکتبر -2019
برابر با 20 مهر 1398

ساعت 8 شب، به وقت اروپای مرکزی-2 بعد از ظهر نیویورک -11:30 شب تهران 

یکسان‌سازی حداقل دستمزد در جهان
و مکانیزم پیاده‌سازی آن؛

با عبدی جوادزاده، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه
ادبیات و منابع موجود در مورد نابرابری جهانی، فقر، بیکاری و بی‌عدالتی، در درجه‌ی اول با مسائل مهم و در عین حال حل‌ نشده‌ای سر و کار دارد. پرسشی که پیشاپیش مطرح می‌شود، این است که چرا بازتوزیع ثروت جهانی ممکن است از نظر اخلاقی و یا از نظر اقتصادی موجه یا سودمند باشد؟ با این حال، بیشتر فیلسوفان و اقتصاددانانی که به این مسائل می‌پردازند، به این پرسش پاسخ نمی‌دهند که چگونه این بازتوزیع باید انجام شود. این نوشتار در پی اصلاح این کاستی است و استدلال می‌کند که اگر سطح مشخصی از توزیع ثروت جهانی قابل توجیه و مهم‌تر از آن سودمند باشد، به نظر می‌رسد که پیاده‌سازی آن در عمل و چگونگی آن آسان نیست! تجزیه و تحلیل در چنین بستری، بحث جدیدی را باز می‌کند مبنی بر اینکه چه نوع اقدامی باید از بازتوزیع باید اتخاذ شود تا در شرایط مختلف بتواند به طور واقعی جامه‌ی عمل بپوشد. در واقع، این بحث و گفتگو به بررسی و چگونگی یکسان‌سازی و برقراری حداقل دستمزد در جهان می‌پردازد که نقاط قوت و ضعف سیستم توزیع جدید ثروت را با تکیه بر سه پارامتر زیر مورد ارزیابی قرار می‌دهد:"چگونگی بازتوزیع"، "کارآیی بازتوزیع " و "روش‌شناسی توزیع"، افزون بر اینکه به امکان‌سنجی عملی بودن آن نیز از نظر سیاسی اشاره دارد. به هر روی، می‌توان به این نتیجه رسید که در چنین شرایطی و احتمال عملی شدن سیستم حداقل دستمزد تثبیت شده در جهان، گزینه‌ی بازتوزیع ثروت را در مقایسه با سایر گزینه‌های موجود ارائه می‌کند که در راستای پیشرفت و توسعه‌ی اجتماعی در عرصه‌ی بین‌المللی موثرتر است

GLOBAL MINIMUM WAGE AND MECHANISMS TO IMPLEMENT


The literature on global inequality, poverty, unemployment, and injustice deals primarily with the important, yet unresolved issues of why global wealth redistribution may be morally or economically justified or beneficial. However, philosophers and economists who address these issues often do not address the question of how such redistribution should take place. This article seeks to rectify this deficiency and argues that, if a certain level of global wealth distribution is justified and, more importantly, beneficial, the question of how it should be promoted is far from trivial. In this context, the analysis opens a new discussion of what form of re-distributive measures should be adopted in a multi-state reality. The article analyses the potential distributive impact of international minimum wage arrangement. The article evaluates the strengths and weaknesses of a new distribution of wealth system through the lenses of three criteria: the scope of redistribution, the efficiency of redistribution, and the methodology in addition to political feasibility. It concludes that, under certain plausible circumstances, an established Global Minimum Wage system would offer a more effective redistributive option compared to other alternatives.
***********************

نهم اکتبر،"چشمه ی صلح" اردوغان و ارتش فاشیستی دولت ترکیه با بمباران هوایی مردم کردستان آغاز شد. در نتیجه این بمباران ها و بنا بر گزارشات تا کنون 15 تن که اکثرا زنان و کودکان هستند، جان خود را از دست داده وتعداد زیادی زخمی شده اند. در نتیجه بمباران هوایی و گسیل نیروهای زمینی ارتش ترکیه به کردستان، خیل عظیمی از مردم کردستان خصوصا زنان و کودکان این قربانیان اصلی این تهاجم نظامی، در حال ترک خانه و کاشانه خود هستند

هدف رژیم فاشیستی اردوغان از تهاجم نظامی نه تنها قلع و قمع مردم کردستان است، بلکه می خواهد به احساسات شوینستی / ناسیونالیستی و... در جامعه دامن زده و از این طریق به نارضایتی مردم ترکیه سر و سامانی داده و شرایط را برای حمله به احزاب مخالف خود آماده سازد

ادامه ی مطلب                                                     
***************



https://goftemanse.blogspot.com/2019/10/blog-post.html

برای اطلاع بیشتراینجا کلیک کنید 


****************
****************

شنبه بیست و هشتم سپتامبر

ساعت 2 بعدازظهر نیویورک - 10:30 شب تهران -8  شب اروپای مرکزی

ادامه ی بحث شنبه ی گذشته


نظر و كنكاشی  در پديده هاِی "دولت ملت"،
 "دولت"،"دولت مدرن" و "ناسيوناليسم"

با پویان

 عضو سابق کنفدراسيون دانشجويان ايرانی در خارج و فعال سياسی

"حاكميت مدرن" بدون شك ريشه در عروج سرمايه داری تاريخی دارد، ولی در پروسه اين روند و هم زمان روابط تشكيل هويت هاي جمعی پيشين را دچار انفصالی مدرن ميكند. بدين ترتيب جوامع غيرسرمايه دارانه تحت فشار گسترش تاريخي سرمايه دارانه مجبور به اتخاذ پروژه های ناسيوناليستی به منظور بقای سياسی خود ميشوند، به اين ترتيب اين پروژه ها به دليل موتور محركه ی  بيرونی آن، شكل قالب سياسی ملت يعني "حاكمتی مدرن".
پيش از محتوای اجتماعی ملت،  انباشت اوليه صورت ميگيرد ، به اين ترتيب شاهد حاكميت هايی سياسي با پارادوكس نظام سرمايه داری و حاكميت "غير مدرن" عقب مانده روبرو هستيم كه بررسی تجربی و نظری اين روند ريشه در ناموزونی حركت سرمايه و نتايج مركب آن دارد
**************



پس از گردهم‌آیی گسترده‌ی دانش‌آموزان در کشور سوئد در مورد اعتراض به نابودی محیط زیست، "گرتا تونبرگ" موفق شد در نشست ویژه‌ی آب و هوا در سازمان ملل شرکت کند و با احساس و کوبنده، رو به اعضای این نشست سخن بگوید
"گرتا تونبرگ" دختر 16 ساله‌ی سوئدی است، وی در مقابل سیاستمداران و قدرتمداران بزرگ جهان که در سازمان ملل جمع شده‌اند تا به اصطلاح راه حلی برای جلوگیری از تخریب و نابودی محیط زیست بیابند، حضور یافت و با سخنان کوتاه، اما کوبنده‌ی خود به جهانیان نشان داد که قدرتمداران و سودجویان، نه تنها نمی‌خواهند راه حلی برای جلوگیری از سقوط محیط زیست پیدا کنند، بلکه هیچ اهمیتی به تخریب و نابودی محیط زیست و مرگ انسان‌ها و طبیعت نمی‌دهند! او شجاعانه خاطرنشان کرد که دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی فقط حرف می‌زنند و قول می‌دهند و سپس فراموش می‌کنند! او گفت

"همه‌ی اینها اشتباه است! من نباید این بالا بنشینم! من باید در آن سوی اقیانوس به مدرسه برگردم. با این وجود همه‌ی شما برای امید جوانان جمع شده‌اید، شما چطور جرأت می‌کنید؟! شما رویاها و کودکی مرا با واژه‌ها و جمله‌های توخالی خود دزدیده‌اید! با این حال، من یکی از خوش شانس‌ها هستم که اینجا نشسته‌ام! اما مردم دارند رنج می‌کشند، مردم دارند می‌میرند، محیط زیست در حال نابودی است، تمام سیستم زیستی در طبیعت سقوط کرده است و همه‌ی ما در آغاز مرگ دسته‌جمعی قرار داریم! در حالیکه شما در مورد پول و سود صحبت می‌کنید و برایمان از افسانه‌ی رشد اقتصادی حرف می‌زنید! شما چطور جرأت می‌کنید!!!


************
شنبه بیست و یکم سپتامبر

ساعت 2 بعدازظهر نیویورک - 10:30 شب تهران -8  شب اروپای مرکزی

نظر و كنكاشی  در پديده هاِی "دولت ملت"،
 "دولت"،"دولت مدرن" و "ناسيوناليسم"


با پویان

 عضو سابق کنفدراسيون دانشجويان ايرانی در خارج و فعال سياسی

فایل های یوتیوب/صوتی

بخش- 1           بخش-2      بخش-3  

"حاكميت مدرن" بدون شك ريشه در عروج سرمايه داری تاريخی دارد، ولی در پروسه اين روند و هم زمان روابط تشكيل هويت هاي جمعی پيشين را دچار انفصالی مدرن ميكند. بدين ترتيب جوامع غيرسرمايه دارانه تحت فشار گسترش تاريخي سرمايه دارانه مجبور به اتخاذ پروژه های ناسيوناليستی به منظور بقای سياسی خود ميشوند، به اين ترتيب اين پروژه ها به دليل موتور محركه ی  بيرونی آن، شكل قالب سياسی ملت يعني "حاكمتی مدرن".
پيش از محتوای اجتماعی ملت،  انباشت اوليه صورت ميگيرد ، به اين ترتيب شاهد حاكميت هايی سياسي با پارادوكس نظام سرمايه داری و حاكميت "غير مدرن" عقب مانده روبرو هستيم كه بررسی تجربی و نظری اين روند ريشه در ناموزونی حركت سرمايه و نتايج مركب آن دارد

*****************
*******
****************

سرود خاوران

 گلرخ جهانگیری 


چندین سال پیش از منصوره عزیز (بهکیش) شنیدم که ترانه‌ای به اسم خاوران وجود دارد که آنها در مراسم  اجرا می‌کنند. از او خواستم که شعر خاوران را برایم بفرستد او محبت کرد و فرستاد. او نوشت سراینده ترانه زنده یاد پروانه میلانی ست. از او خواستم از پروانه جان اجازه بگیرد که تا این ترانه را در دستگاه دیگری اجرا کنیم. پروانه در ابتدا می خواست که ترانه در همان ملودی دو باره خوانی شود که با توضیح من و منصوره جان ایشان نیز قبول کرد که ترانه را آنجوری که می‌خواهیم اجرا کنیم. متاسفانه تا وقتی که ایشان در قید حیات بود، موفق نشدیم کار را ضبط کنیم و برای او بفرستیم. ما نمی‌خواستیم در ترانه فقط از درد، رنج و فقدان عزیزانمان بگویم.  دوست داشتیم رشادت و ایستادگی آنها نیز در آهنگ نمایان باشد. اما قابل درک است کسانی که این ترانه را همیشه در ملودی دیگری شنیده اند، احساس غریبی کنند. دوباره خوانی سرود خاوران علیه فراموشی ست تا یاد عزیزانمان در یادها بماند. حماسی‌ست 
......تا یادی باشد از مبارزات آنها برای دست یابی به عدالت و آزادی 

____

07 Sep 2019 - Amsterdam - یادواره کشتار زندانیان سیاسی در ایران

یاد یاران یاد باد

. یادواره ی کشتار زندانیان سیاسی در ایران
بخشهایی از برنامه کمیته حمایت از مبارزات کارگران و زحمتکشان ایران هلند
این برنامه در روز ۷ سپتامبر ۲۰۱۹ در میدان دام آمستردام برگزار شد
با سپاس از کلیه عزیزانی که در تهیه این کلیپ من را یاری کردند

شهباز



*******
سروده ای از محسن رجب زاده
ایران  ایران 
این سرزمین خون  و طوفان
ایران ایران
این سرزمین یکسر زمستانی
ابستن بهار  جاودانی
این سرزمین یکسره در خون
گاهی شود مرداد گران
گه روبروی کارگران
خرداد خونین است
خرداد خونین است
فرزندان این مرز و بوم
ترک و عرب ان فارس زبان
 گلیک و مازی ان لرستانی
دادند به راه کارگران صدها هزار تن جان
ان نسترن ان نوگل زیبا
آشرف  بیژن آن فراهانی
استوره های جنگ میدانی
آموخت به ما رسم رفاقت, جانفشانی, راه فدایی را
دادند به ما این را نشان
تا بازوی زحمتکشان مشعل بر افروزد
بنیاد غم سوزد


 سروده های دیگر  محسن رجب زاده

************


کنش سحر خدایاری در برابر بیدادگاه‌های جمهوری اسلامی و مرگ غم‌انگیز او  به 
خاطر بدیهی‌ترین حقوق زنان، اقشار مختلف داخل کشور ایران را تحت تاثیر قرار داد و این خبر رسانه‌ای شد، در خارج کشور نیز به طور گسترده منتشر و "دختر آبی" جهانی شد
تیم فوتبال زنان کلن آلمان در بازی دیشب، مقابل حریف خود برای یادبود "دختر آبی" و گرامیداشت آزادی، به ویژه برابری زنان و مردان در ایران و جهان، مچ‌بندهای آبی بستنند که رسانه‌های اروپایی این واکنش فوتبالیست‌های زن را پوشش دادند
دختران افغانستانی نیز در استادیوم شهر "کابل" با سحر خدایاری، مشهور به "دختر آبی" ابراز همبستگی کردند؛ آنها در تمام طول مسابقه پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن نوشته‌ی "دختر آبی" نقش بسته بود. افزون بر این، چندین زن افغانستانی طی مصاحبه‌ای با روزنامه‌نگاران در همان استادیوم ورزشی از مبارزات زنان ایران پشتیبانی و ابراز امیدواری کردند که زنان ایرانی بتوانند با مبارزات پیگیر به بدیهی‌ترین حق خویش دست یابند
اعضای تیم ملی فوتبال زنان نروژ نیز پیش از آغاز مسابقه با در دست گرفتن
پوسترهایی به رنگ آبی با سحر خدایاری یا "دختر آبی" اعلام همبستگی کردند

******************
*******

گفتمان سیاسی اجتماعی با هماهنگی با برگزارکنندگان 
 هشتمین گردهمایی سراسری درباره کشتار زندانیان سیاسی در ایران"
کلیه ی برنامه ها را از گوتنبرگ - سوئد به صورت زنده از پلتاک - اطاق گفتمان:سیاسی اجتماعی - به ترتیب زیرپخش میکند

:شنبه 14 سپتامبر
9:00am - 9:00pm : اروپای مرکزی
11:30am- 11:30pm :تهران
4:00am- 4:00pm :نیویورک
*******
:یکشنبه 15 سپتامبر
9:00am - 4:00 pm : اروپای مرکزی
11:30noon- 6:30pm :تهران
4:00am- 11:00am :نیویورک





******************************
****************
**********
:جمعه 13 سپتامبر  
4:00pm - 9:00pm : اروپای مرکزی
6:30pm - 11:30am :تهران
11:00am- 4:00pm :نیویورک




********************

*******

چهار شنبه یازدهم  سپتامبر

بیستم شهریور 1398

زمان: 21:00  اروپای مرکزی، 23:30  تهران،
 15:00   نیویورک 


Paltalk à View all  à All Languagesà Iran


**********

 گفتگو با علی دروازه غاری به مناسبت 

*تاریخ و مفهوم طبقاتی آن، ذهن-حافظه‌ی تاریخی و وظایف ما*



تاریخ چیست و تاریخ نگاران کیانند؟
 چه منافعی در تاریخ نویسی عاید مردم یا
 حاکمان میشود و اصولا چرا تاریخ نگاشته میشود؟

چگونه میتوان ذهن و ذهنیت نسل ها را تغییر داد و آیا اصولا این امر امکان پذیر هست؟

آیا کشتار دگراندیشان در دهه‌ی شصت اتفاق افتاد یا زمینه‌ی آن با نطفه بسته شدن و روی کار آمدن "رونالد ریگان"  و "خمینی" آغاز شد؟ از این بابت چه منافعی نصیب آنها شد؟

آیا برگزاری سالانه‌ی کشتار دگراندیشان و برابری طلبان آغاز بنیان تفکر "آزادی اندیشه" خواهد بود؟ نبرد امروز برای نجات فردا

     سیزدهم تا پانزدهم  سپتامبر امسال در گوتنبرگ سوئد چه در پیش داریم؟


بحثی کوتاه درباره ی مباحثی گسترده با علی دروازه غاری 
همکار "گفتگوهای زندان"، سخنگوی آمریکای شمالی 
در "هشتمین گردهمایی کشتار دهه‌ی شصت- گوتنبرگ" و 
  استاد دانشگاه در آمریکا

*********
*******
****
***

نوشته ای جدید از ساسان دانش 




تخیل در داستان و چشم‌اندازهای واقعیت‌پذیر؛
!واکاوی احکام سنگین بازداشت شدگان روز کارکر

:پیش درآمد
"عاقل را اشارتی کافی است!" نام داستانی تخیلی اثر مولوی است، هرچند سبک سوررئالیسم در آن دوران شناخته شده نبود و تعریف معین و تدوین شده‌ای نداشت، اما دست‌اندرکاران سبک‌های هنری معتقدند که برخی از تخیل‌پردازی‌های مولوی که گاهی در قالب شعر و گاهی در قالب داستان به رشته‌ی تحریر درآمده است را می‌توان سوررئالیسم نامید؛ جدای از اینکه آیا این نوع نوشتار، در قالب سوررئالیسم جای می‌گیرد یا نه، موضوع این نوشتار کوتاه نیست، اما گاهی تنیدگی تخیل و واقعیت، به اندازه‌ای مرزهای آن را درمی‌نوردد که به جستارهای خردورزانه نیاز است. پیشاپیش یکی از داستان‌های مولوی به نام "عاقل را اشارتی کافی است!" را باهم بخوانیم
******************
**********
******

آیا کسی به سرنوشت و زندگی و روزگار این دختران هم توجه می‌کند؟
 از: سایت تلگرام  کارون آوا
**********


اطلاعیه ی شماره شش: لیست سخنران ها و برنامه های فرهنگی و هنری هشتمین گردهمایی سراسری درباره کشتار زندانیان سیاسی در ایران گوتنبرگ- سوئد

               

                    نبرد امروز برای نجات فردا






*******
شماره‌ی چهارم نشریه‌ی « تریبون بررسی مسائل خلق‌ها در ایران» منتشر شد

!شماره‌ی  چهارم منتشر شد

:به آدرس‌های زیر مراجعه کنید
Tribunmag@gmail.com
Twitter: @TribunKhalghha
Telegram: @Tribun_Khalghha
Facebook: @Tribunmag

شماره‌ی چهارم نشریه‌ی « تریبون بررسی مسائل خلق‌ها در ایران» منتشر شد

***********
*******
****
***

بیست وششمین گردهمآیی درباره ی"کشتار زندانیان

 "سیاسی در دهه ی شصت

"برای دادخواهی و مقابله با فراموشی"  

کلیپ برای معرفی بیست و شمشمین گردهمایی در باره کشتار زندانیان سیاسی




****************


آمار تکان‌دهنده‌ی سازمان جهانی کار
در مورد کودکان کار در جهان؛

مرکز آمار و اطلاعات سازمان جهانی کار در ژنو، طی گزارشی با استناد به برآورد‌های بخش پژوهشی سازمان‌های بین‌المللی کار اعلام کرد
بیش از 153 میلیون کودک کار در جهان، زیر 17 سال وجود دارند که 73 میلیون نفر آنها در مشاغل پرخطر هستند! پیرو همین گزارش، بیش از 19 میلیون کودک از 73 میلیون کودک در جهان، زیر 12 سال هستند که مشاغل پرخطر دارند! بر پایه‌ی گزارش سازمان جهانی کار، حدود 50 درصد از قربانیان کار کودک بین 5 تا 11 ساله هستند، 28 درصد از قربانیان بین 12 تا 14 سال دارند و 22 درصد بقیه نیز 15 تا 17 ساله هستند. ایران نیز بیش از 3 میلیون کودک کار دارد که نیمی از آنها مشاغل پرخطر دارند
ادامه ی مطلب

***************












صبح روز شنبه 24 اوت 2019، رهبران هفت کشور صنعتی در جنوب غربی کشور فرانسه در شهر ساحلی بسیار زیبای "بیاریتز" گردهم آمدند تا در نشست سه روزه‌ی خود، موسوم به گروه "جی هفت" شرکت کنند. گروه "جی هفت" برای تعیین سیاست‌های کلان اقتصادی جهان و هماهنگ کردن تعرفه‌های تجاری و مالی با هدف چپاول هدفمند منابع طبیعی و انسانی جهان همه ساله برگزار می‌شود

یک هفته پیش از آِغاز نشست "جی هفت"، پلیس فرانسه، شهر بیاریتز و ورودی‌های آن را در کنترل شدید امنیتی قرار داده بود! با این حال هزاران هزار معترض، به ویژه فرودستان فرانسوی، خیابان‌های شهر "بیاریتز" را تسخیر کردند و به سیاست‌های قدرت بزرگ جهان اعتراض کردند.‌ معترضان، صبح روز شنبه همزمان با آغاز نشست "جی هفت" بادکنک بزرگی را هوا کردند که از هر سوی شهر دیده می‌شد و روی آن نوشته شده بود: "نه به جی هفت"

معترضان و مخالفان "جی هفت" پیش‌بینی کرده بودند که پلیس، راههای ورودی شهر را ببندد، به همین خاطر، 10 روز پیش از آغاز نشست، اندک اندک به عنوان توریست وارد شهر "بیاریتز" شدند، پیرو اخبار خبرگزاری‌ها، تعداد تظاهرکنندگان به بیش از 15 هزار نفر می‌رسید. طرفداران محیط زیست، کمونیست‌های ضدسرمایه‌داری، گروه‌های فعال ضد جهانی سازی و برخی از جلیقه‌زردهای پیگیر، ترکیب تظاهرکنندگان و معترضان را تشکیل می‌دادند





****

آوای تبعید یازده ویژه ی "شعر فارسی در لس آنجلس" ویراستار مجید نفیسی 

طراح بیژن اسدی پور

یازدهمین شماره ی آوای تبعید

آوای تبعید" را می‌توانید در این آدرس و یا از سایت آن دانلود کنید"

*************

مسلم منصوری: مستند کینه توزانه ی رژیم علیه شاملو

اخیرا جمهوری اسلامی فیلمی را علیه احمد شاملو سرهم  و در تلویزیون رسمی اش پخش کرده. در این فیلم از دو مستندی که در مورد شاملو ساختم (شاملو شاعر آزادی و کلام آخر) را  مورد سو استفاده قرار داده و به آنها دستدرازی کرده است. درحالیکه خود این دو فیلم بخصوص” کلام آخر” هیچگاه در ایران امکان پخش عمومی نداشته و ندارد     




*****



دوستان گرامی،    

"ای مگس حضرت سیمرغ نه جولانگهِ تُست/عرض خود میبری و زحمت ما می داری"
خواجه ی شیراز

همانطور که اطلاع دارید، هر ساله رژیم جمهوری اسلامی بر حسب عادت ضّد بشریِ همیشگی و بُغض آشکار علیه روشنفکران، شاعران و نویسندگان دگراندیش، هر ساله در سالگشت مرگ شاعر آزاده احمد شاملو (1304-1379) از هر گونه همایشی، به ویژه حضورِ اعضاء کانون نویسندگان ایران، بر گردِ مزار این سمبل مبارزه و آزادی با چنگ و دندان، ضرب و جرح، و پرونده سازی و زندان ممانعت می کند. امسال اما، در این مرداب بویناکِ جهل و جنایت فاکتوری دیگر به این همه بی شرمی های ایدئولوژیک اضافه شده، که از لحاظ اجرائی خود از آزمون های پیگیرِ چهل ساله در شکنجه گاه ها و سیاهچال های جمهوری اسلامی نصیب بانیان و سردمدارانِ منحوسِ هر دو جناح این رژیمِ گندیده است، که همانا در این "طویله ی آژیاس،" و در هیأت کارگاهی تولیدی، تلاش مذبوحانه در بی هویت ساختنِ سیستماتیک دگراندیشان، به ویژه روشنفکران آزاده است.

ادامه ی مطلب


*********

ملاحظاتی پیرامون خشونت و آزار در محیط کار


  الهه امانی



خشونت و آزار جنسی علت و معلول نابرابری های‌جنسیتی است و یکی از موارد جدی نقض حقوق انسانی زنان محسوب می‌شود. نابرابری‌های جنسیتی فرآیند مناسبات قدرت دیرپای نظام پدر-مرد سالارانه است که نیمی از جامعه انسانی یعنی زنان را تبدیل به نیمه‌فرودست کرده است. خشونت و آزار علیه زنان در حوزه خصوصی و عمومی، در خانه و محیط کار، در محافل اجتماعی و موسسات آموزشی به اشکال گوناگون خود را نشان می‌دهد و چالش عظیمی است که جامعه بشری در قرن ۲۱ هنوز بر آن چیره نشده است. به عبارتی ستم جنسی در کلیه جوامع بشری با سایه روشن‌های متفاوت وجود دارد. خشونت و آزار در محیط کار با 
مشارکت فزاینده اقتصادی زنان از بحثی حاشیه‌ای به مرکز مباحث روز دنیای کار بدل شده است

********



کتاب را هرگز کسی نمی‌خواند! واقعیت این است که در لابلای واژه‌های کتاب‌ها، ما خود را می‌خوانیم! خواه برای کشف خویش و خواه برای بررسی بیشتر خویش و آنان که نگرش واقع‌بینانه‌تری نسبت به جهان و انسان دارند، بیشتر به اندیشه‌ورزی می‌پردازند و خویشتن خویش را به پندارورزی می‌سپرند. بهترین کتاب، آن نیست که پیامش، بسان تلگرامی روی یک نوار کاغذ در مغز نقش بندد، بلکه ضربه‌ی جانبخش پیام آن کتاب، زندگی‌ دیگری را در آدمی بیدار می‌کند و آتش درون خود را که از درخت دانش سرچشمه می‌گیرد، از یکی به دیگری سرایت می‌دهد و پس ازآنکه اتش‌سوزی درگرفت، از جنگلی به جنگل دیگر خیز برمی‌دارد
در نتیجه، بر ماست که لذت ببریم، از غذا، از بوهای خوش، از رنگ‌ها، از جامه‌های زیبنده، از موسیقی، از بازی‌ها، از نمایش‌ها، از ضربه‌های جانبخش کتاب‌ها و از هر تفریحی که هر انسانی می‌تواند بی‌آنکه آزاری به انسان دیگر برساند به آن بپردازد. باید همه‌ی جلوه‌های زندگی را درنوردید و تا هر اندازه که بتوان از آن لذت برد. باید به دیگران پیوست و در پیوند دادن آدم‌ها به یکدیگر باید کوشید، زیرا هر چه در راستای پیوند انسان‌ها باشد خوب است. برای سهیم کردن دیگران در شادی خود نیز باید کوشش کرد، با آگاهی و یقین باید تلاش کرد تا با همه‌ی طبیعت و انسان که جزیی از طییعت است یگانه شد. پس، آی آدمیان بیایید یکدیگر را در آغوش بگیریم!
"برگرفته از کتاب "سفر درونی"
"نوشته‌ی "رومن رولان

*********



دوستان و رفقای گرامی،

امروز، چهارشنبه دوم مرداد 1398(برابر با 24 جولای 2019)، نوزدهمین سالگشت خاموشی احمد شاملو برجسته ترین شاعر قرن بیستم (میلادی) ایران است. 

احمد شاملو (ا. بامداد) در 1304 خورشیدی چشم به جهان گشود و در دوم مرداد  1379 خورشیدی در تهران چشم از جهان فروبست. زندگی ادبی - اجتماعی - سیاسی شاملو تقریبأ شهره ی خاص و عام است و این براستی آینه ای است بر چهره ی پر ماجرای تاریخی که قدم به دوران تجدد گذاشته: نسلی چند از ما که دل و جان در گرو هنر و شعر و ادبیات - از رودکی و فردوسی، تا خیام، مولانا، سعدی، حافظ، و ...-  دارند، و درعین حال شیفته ی دگرگونی و نوآوری های نیما و شاعران پس از او، فروغ، اخوان، آزاد، آتشی و ... می باشند. در این میان ا. بامداد فرزند برومند نوآوری و نوید در ادبیات مدرن و اجتماعیِ پس از کودتای مرداد 1332 می باشد. و نیز، به قولی شاید بتوان وی را به عنوان بزرگترین شاعر قرن بیستم (میلادی) ایران به حساب آورد. اگر شعر دلنشین فروغ (منظور شعرهای متاخر اوست) جملگی از تار و پود وجود او بی اراده بر می خیزد، در بیشتر سروده های بامداد عنصر "اراده" جای چندانی ندارد. 

به عبارت دیگر، شعر بامداد سروده ای است خودجوش که خود را غالبأ به سراینده تحمیل می کند. اما این را هم نمی توان از نظر دور داشت که بامداد از جمله شاعران انگشت شماری است که انواع فرم را در شعر خویش تجربه کرده است. در این رابطه، آشنائی وی با ادبیات و شعر شاعران غرب نمی تواند بی تأثیر بوده باشد. بامداد خالق شعرهائی بس لطیف و همزمان بس تیز و بس برنده است که تمایل وافری به تبارشناسی انسان سرگشته و عاشق دارد؛ انسانی که خود خالق زیبائی است، در زمانی که قلب جهان از نازیبائی از طپش افتاده است. او پیامبر انسانِ عاشق است، سرگشته در برهوتی که تعّهد، پایداری، و عدالت گلوگاهی خونین دارد. 

بدین منظور، ضمن ارسال بیانیه ی امسالِ "کانون نویسندگان ایران" - در پایان این یادداشت، سروده ای در رثای شاملو به زبان انگلیسی (با عنوان "گذرگاهی درخشنده") و نیز شعری پیشکش به او (با عنوان "کتاب") را که هر دو با خوانش خودم  به صورت ویدئو و نیز نوشتار در زیر آمده) جوف این یادواره برای ملاحظه و در صورت امکان جهت بازپخش فرستادم.

یادش گرامی و نامش جاودانه باد!

سیروس بینا

دوم مرداد 1398
مینه سوتا (آمریکا)
 

 سیروس بینا -  تابستان سال 2000 - ("گذرگاهی درخشنده") A Radiant Passage


*********

کارکرد زندان سیاسی چیست؟

تعریف زندان سیاسی، نزد هر یک از ما شاید متفاوت باشد، اما "تمیم برغوثی" شاعر و پژوهشگر اجتماعی فلسطینی- مصری، نظریه‌ی جالبی از زندان سیاسی ارائه می‌دهد که می‌تواند تعریف زندان سیاسی را شفاف‌تر کند و اهداف شوم حاکمان مستبد را برای جامعه‌ آشکار کند

"تمیم برغوثی" می‌گوید
"کارکرد اصلی زندان سیاسی، زندانی کردن متهمان و یا افراد درون زندان نیست. کارکرد اصلی زندان‌های سیاسی، زندانی کردن آنانی است که بیرون از زندان هستند. فردی را که نمی‌ترسد زندان می‌کنند تا آنکه بیرون از زندان است بترسد."
از نظر "تمیم برغوثی"، این دیوار بیرونی زندان است که فعال است و کارکرد سیاسی دارد. دیوار درونی زندان، در آن سو، هیچ کارکردی ندارد و چه بسا حالت انفعالی دارد
"تمیم برغوثی"، پس از مطالعه و پژوهش‌های بسیاری در مورد زندان سیاسی، به ویژه زندان‌های سیاسی در خاورمیانه پیشنهاد می‌کند:
"اگر افراد بیرون و درون زندان بتوانند این کارکرد را بفهمند، آنگاه می‌توانند کارکرد زندان سیاسی را بی‌معنا و بی‌اثر کنند. فرد درون زندان می‌تواند کار سیاسی و مبارزه‌ی اجتماعی خود را ادامه بدهد و آنکه بیرون از زندان است اگر همبستگی خود با آنانی که درون زندان هستند را بدون واهمه ادامه دهند، کارکرد زندان سیاسی تغییر خواهد کرد! در همکاری بین زندانی و افراد بیرون از زندان است که کارکرد زندان سیاسی از بین می‌رود

********


فردوسی 


در بزنگاه های پر آشوب تاریخ، علیرغم جنبش های خودجوش مردمی و تلاش های انقلابی،

وقایعی ممکن است بوقوع بپیوندد که گهگاه گاه شمار را از کار می اندازد و صحنه هائی را از فجیع ترین جنایات بشری به نمایش می گذارد. در منتهای نکبت و اِدبار، هیولای نازمان خمینی، که از بدو ورود به ایران پیشاپیش دست به خون یازید، کشتار های دهه 60 ( سال های و 1360 و1367) در ایران را باید دقیقا ار همین دست به حساب آورد. در چنین عقب گردهای کم شنیده ی تاریخی، اشباح سرگردان و زخم خورده ی دوران های پیشین موقع را مغتنم شمرده و از کِرم-حُفره های تاریخ به صحنه می آیند و در فرصتی مناسب حال و آینده را به دندان می گیرند و زمان و زمین را فرو می بلعند.

دکتر سیروس بینا



********



بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران به مناسبت نوزدهمین سالگرد درگذشت شاعر بزرگ معاصر، احمد شاملو



آن که می‌اندیشد

به ناچار دم فرو می‌بندد

اما آنگاه که زمانه

زخم خورده و معصوم

به شهادت‌اش طلبد

!...به هزار زبان سخن خواهد گفت



نوزده سال از خاموشی شاعر بزرگ، احمد شاملو، گذشته است، اما او چونان قله‌ای است که هر چه از آن دورتر شویم عظمتش را بیشتر درمی‌یابیم.  بامداد شاعر، ستایشگر عشق و آزادی، یک دم از سرنوشت انسان هم‌عصر خود غافل نبود. همه‌ی عمر از مقاومت در برابر ستمی سرود که بر مردم روا داشته می‌شد. از همین رو، ستیز با نابرابری، سانسور و آزادی‌کُشی در شعرها و سخنانش موج می‌زند

در این سال‌های خاکستری و خفقان، از یک سو شاهد کوشش حکومتیان در لباس‌های امنیتی، انتظامی و قضایی برای برهم‌زدن مراسم یادبود شاملو بوده‌ایم که به ضرب و شتم اهل قلم و پرونده‌سازی برای آنان انجامیده است و از سوی دیگر، شاهد نمایش حاکمان با شعر و کتاب شاملو هستیم. گویا از نظر ایشان شاعر خوب، شاعر مرده است؛ اما شاعران حقیقی، همواره با اندیشه‌ها، شعرها و کتاب‌هایشان حضور دارند. احمد شاملو از نگاه ما نماد همه‌ی جان‌های شیفته‌ای است که در برابر استبداد، ابتذال و سانسور ایستادند، نوشتند و بخش پیشرو ادبیات و فرهنگ ایران را آفریدند؛ حضور ما بر مزار او در حقیقت بزرگ داشتن یاد همه‌ی شاعران و نویسندگان مخالف سانسور و مدافع آزادی بیان است

در نوزدهمین سالگرد درگذشت شاعر بزرگ آزادی، مانند هر سال، دوم مرداد 1398 ساعت شش عصر، در گورستان امامزاده طاهر کرج، گردهم می‌آییم تا مزارش را گلباران کنیم. یادش همواره گرامی‌ است



کانون نویسندگان ایران
 نوزدهم تیرماه 1398 


********
  آرام ….آی …… مادرم آرام
بگذار تا سپیده برآید
بگذار با سپیده ببندند
              پشت مرا به تیر
بگذار تا بر آید آتش
بگذار تا ستاره ی شلیک؛
             دیوانه وار بگذرد از کهکشان خون
            خون شعله ور شود
بگذار باغ خون
            برخاک تیر باران
                          پرپر شود
بگذار بذر تیر
           چون جنگلی بروید در آفتاب خون
                                         فریاد گر شود،
این بذرها به خاک نمی ماند
         از قلب خاک می شکفد چون برق
روی فلات می گذرد چون رعد،
                                 خون است و
                                               ماندگار است!
**********

*********

******************

گفتمان سیاسی اجتماعی